1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VÕISTLEVAD PARIMAD KOOLID! Viimsis hakkavad võistlema parimad jazz-pop koorid üle Eest
VÕISTLEVAD PARIMAD KOOLID! Viimsis hakkavad võistlema parimad jazz-pop koorid üle Eest

VÕISTLEVAD PARIMAD KOOLID! Viimsis hakkavad võistlema parimad jazz-pop koorid üle Eest

Gram of Fun
Gram of Fun

6. ja 7. mail toimuval 7. Viimsi JazzPopFestil Viimsi Kooli kontserdisaalis hakkavad võistlema parimad jazz-pop koorid üle Eesti. Osalejaid on Tallinnast, Harjumaalt, Tartust, Viljandist ja Põlvamaalt. Festival on üks osa Viimsi valla esmamainimise 775. aastapäevale ja 97. asutamisaastale pühendatud üritustest.

Festivali projektijuhi Kristel Pedaku sõnul on osalejate tase jätkuvalt kõrge, mis pakub kuulamisrõõmu nii publikule kui ka žüriile. „Esmakordselt toimub konkurss kahel päeval, kuna festivaliprogramm on laienenud, et pakkuda muusikahuvilistele veel mitmekesisemat programmi. Esimest korda oleme palunud žüriisse ka külalise välismaalt, taani jazzlaulja Majken Christianseni, kes annab reedel ja laupäeval koos Ski Bigbändiga Norrast ka kontserdi,“ sõnas Pedak. Teisteks žüriiliikmeteks on Klassikaraadio vastutav toimetaja Anne Prommik, NUKU koori dirigent, näitleja ja lavastaja Reeda Toots, helilooja ja pianist Olav Ehala ja Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm.

Viimsi JazzPopFestil osaleb 16 koori ja vokaalansamblit: kammerkoor RADUGA, Otsakoor, Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemiline Naiskoor, Tallinna Reaalkooli segakoor, ETV Lastekoor, GAG mudilaskoor, vokaalansamblid Vallatu viisik ja 25E Tallinnast, Saku segakoor Tuljak ja ViiKerKoor Harjumaalt, INE trio Tartust, Viljandi Gümnaasiumi noortekoor ja neidudeansambel “Unsumbel” Viljandist, Gram of Fun Põlvast ning Üle-eestiline neidudekoor Leelo ja segaansambel KalLe, kelle lauljad on pärit üle Eesti.

JPF plakat 2016

6. mail algab A-kategooria kooride võistlus Viimsi Koolis kell 16.00. 7. mail võistlevad B-kategooria koorid ja Tulevikukoorid ning vokaalansamblid algusega kell 13.00. Sissepääs piletita. Lisainfo: https://viimsijazzpopfest.ee/2016/04/15/kava/

Lisaks konkursile toimuvad järgmised kontserdid:

6. mai kell 19 Viimsi Kooli kontserdisaalis Ski Bigbänd (Norra), Majken Christiansen (Taani) ja Kadri Voorand. Pilet Piletilevist ja kohapealt.

6. mai kell 22 Black Rose Pubis Kristel Aaslaid ja bänd koosseisus Ain Agan, Joonas Mattias Sarapuu, Mihkel Mälgand ja Martin Petermann. Tasuta.

7. mai kell 19 Viimsi Keskuse kontserdisaalis „Vaikuse laul“ Olav Ehala laule Kadri Voorandi seades esitab Eesti Rahvusmeeskoor Mikk Üleoja juhatusel ja bänd koosseisus Marek Talts, Mihkel Mälgand, Aleksandra Kremenetski. Pilet Piletilevist ja kohapealt.

7. mai kell 21 Black Rose Pubis Ski Bigbänd, solist Majken Christiansen. Tasuta.

Head Uudised GoodNews