1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Võistlustantsupaar Agneta Pukk ja Karl Gutmann naasid Türgist võistluselt väärika kohaga
Võistlustantsupaar Agneta Pukk ja Karl Gutmann naasid Türgist võistluselt väärika kohaga

Võistlustantsupaar Agneta Pukk ja Karl Gutmann naasid Türgist võistluselt väärika kohaga

Võisltustantsijad Agneta Pukk ja Karl Gutmann ja treenerid Kaisa Oja-Mehin eja Marko Mehine Türgis maailmakarika etapil
Võisltustantsijad Agneta Pukk ja Karl Gutmann ja treenerid Kaisa
Oja-Mehin eja Marko Mehine Türgis maailmakarika etapil

Tartus tegutseva klubi Prestige võistlustantsijad Agneta Pukk Avinurme vallast ja Karl Gutmann Tartust saavutasid Türgis Antalya linnas toimunud WDSF Gloria World Open võistlusel standardtantsudes esimese koha, mis oli sellel võistlusel parim tulemus Eestit esindanud tantsupaaridest.

Agneta Pukk märkis, et kui tavaliselt head tulemused võistlustelt motiveerivad järgmisteks etteasteteks, siis võistlus Antalyas tuli äkki ja plaaniväliselt. „Meie klubist üks paar otsustas sellel võistlusel osaleda ja kutsus ka meid. Olime eelmisel aastal selle võistluse kohta uurinud, kuid siis ei saanud osaleda, nii mõtlesimegi sellel aastal proovida.

Et see võistlus tuli kõigile nagu välk selgest taevast, siis põhjalikke treeninguid me enam teha ei jõudnud. Tore oli meie jaoks see, et meie treenerid Kaisa Oja-Mehine ja Marko Mehine puhkasid samal ajal Türgis ja sõitsid võistluspäevaks meid toetama,“ lisas ta. Karl Gutmanni sõnul pöörati viimastel treeningutel rohkem tähelepanu füüsilisele poolele ehk n-ö võhmale, et tantsimisel rohkem vastupidavust oleks.

Agneta ja Karl võistlesid maailmakarika etapil nii standardtantsudes kui ka Ladina-Ameerika tantsudes. Standardtantsud võideti ülekaalukalt, Ladina-Ameerika tantsudes saavutatud 9. kohaga ollakse ka enam-vähem rahul.

„Kohal oli televisioon ja hästi palju fotograafe ning see kõik muutis tunde veelgi suuremaks. Õnnelikud, mis muud,“ rääkis Agneta Pukk. „Emotsioonid olid väga head, kui selgus, et me võitsime, sest kuna polnud seal varem võistelnud, ei osanud ka enne väga arvata, kuidas läheb,“ lisas Karl Gutmann.

Kohtunikke oli maailmakarikaetapil kaheteistkümnest erinevast riigist, näiteks Venemaalt, Hispaaniast, Luxembourgist, Itaaliast jne.

Veel rääkis Agneta, et Türgi kuumus võistlemist ei seganud, kuna võistluspaigas oli väga hea konditsioneer ja õhk oli mõnusalt jahe. Pauside ajal käidi isegi korraks õues päikest nautimas.

„Oleme varemgi soojas kliimas ja väga palavates ruumides võistelnud,“ lausus Karl.

„Türgis prestiižikal võistlusel osaledes saime ülevaate selle maa võistluste korraldamisest. Kõik võistlused annavad alati suure kogemuse ja neid tuleb osata hiljem kasutada. Osales teisigi Eesti paare, meie klubist Kristofer Robin Maasalu ja Kretel Kurs saavutasid Juunior 1 vanuseklassis samuti kõrge, teise koha. Soovime neile edu edaspidiseks,“ ütlesid väärika kohaga naasnud võistlustantsijad.

Pauside ajal tulid siiski mõned Türgi tantsijad Agneta ja Karliga tutvust tegema ja tundsid huvi, kust riigist nad tulnud on. Pärast võistlust soovisid mitu täiskasvanut nendega pilti teha ja neid õnnitleda. Vaatamata kiirele tempole sai tantsijatega erinevatest maadest räägitud nii tantsust kui ka muudel teemadel.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews