1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Voronja galerii saab kolmandaks suvehooajaks vihmavarju alla
Voronja galerii saab kolmandaks suvehooajaks vihmavarju alla

Voronja galerii saab kolmandaks suvehooajaks vihmavarju alla

Voronja_teise_hooaja_avamine_juuni2015Peipsiveerel vanausuliste külas asuv Voronja galerii avab juunis oma uksed juba kolmandat suve. Lisaks kunstielamusele pakub galerii võimalust aias aega veeta ja kodukohviku maitseid nautida. Selleks et  aga Peipsi-äärsed ettearvamatud vihmahood ei segaks külastust, on plaanis kolmandaks suveks aeda rajada mõned vihmavarjud.

Erinevaid varjualuseid tuleb lausa kolm. Esmalt paigaldatakse maja külge purikatustest varjud, mis kaitsevad nii vihma kui ka kõrvetava päikese eest. Purjed kujundab Tartu tänavakunstnik Hapnik, kes on ka Voronja sümboli, varese autor. Lisaks ehitatakse keset aeda kasvava vana õunapuu otsa puumaja, mille katuse alla saavad ronida lisaks lastele ka nende vanemad. Puumaja ehitab disainer Mihkel Lember. Korda on plaanis teha veel vana lehtla, kus vahetatakse vihma läbilaskev vana eterniitkatus õhulise ja läbipaistva vastu.

Projekti saab toetada Hooandja keskkonnas, et Peipsi ääres nii tavaliseks kujunenud hoovihmad ei rikuks suvegalerii külastust. Vihmavarjude rajamiseks saab hoogu anda SIIN.

Voronja galerii kolmas suvehooaeg avatakse 11. juunil 2016 ning näitus jääb avatuks kuni augusti lõpuni. Kolmanda hooaja näituse paneb kokku Sandra Jõgeva. Näitus tegeleb küsimusega, kuidas inimesed jõuavad religioonini ning kuidas nad satuvad sellistesse kooslustesse ja kogukondadesse, mida kõrvalseisjad võivad mõnikord nimetada ka sektideks.

Voronja galerii asub Varnja külas, Peipsiveerel, vana kalurimaja paadikuuris. Tegu on ruumidega, mida saab näitusetegevuseks kasutada ainult suvel. 2014. aastal, mil galeriis avas esimese hooaja Kiwa kureeritud punk-näitusega „Ajutine valitsus. Nelikend aastat punki“. 2015. aasta suvel esitleti Mari Kartau „kadunud kunstnike“ näitust „Comeback”.

Head Uudised GoodNews