1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Võru linna 2015. aasta tegu on Võru gümnaasiumi valmimine
Võru linna 2015. aasta tegu on Võru gümnaasiumi valmimine

Võru linna 2015. aasta tegu on Võru gümnaasiumi valmimine

Võru Gümnaasiumi hooone Foto: Tõnis Anton
Võru Gümnaasiumi hooone
Foto: Tõnis Anton

Võru linnavalitsuse poolt väljakuulutatud konkursil „Võro liina tego 2015“ hääletati lõppenud aasta suurimaks teoks Võru gümnaasiumi valmimine.

Eelmise aasta 31. augustil toimus Võrus pikisilmi oodatud sündmus, kui aadressil Seminari tn 1 avati pidulikult Võru Gümnaasiumi rekonstrueeritud koolihoone. Ühelt poolt teeb kooli eriliseks linna vanim muinsuskaitseline hoone, mis pärast rekonstrueerimist näeb taas välja suursugune, teisalt on seal mitmete uuendustega õppekorraldus, et tagada kõigile õpilastele kvaliteetne ja valikurohke gümnaasiumiharidus.

Enam kui viiemiljonilise projekti rahastajateks olid Euroopa Regionaalarengu Fond ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Välja valiti ka linna 2015. aasta silmapaistvamad inimesed ja asutused. Läinud aasta ettevõte on RehPol OÜ, ettevõtjad Varju Lauri ja Bruno Lauri, kultuuri- ja haridusasutus Võru Kesklinna Kool, mittetulundusühing Võrumaa Südamesõprade Selts, tervishoiu- ja sotsiaaltöötaja Marina Piirisild, kultuuritegelane Heiki Kelp, sporditegelane Asko Saarepuu, uus tulija Georgi hotell, heategija Võru Toidupank ning noor Kristina Bianca Rantala.
Tunnustused antakse üle täna õhtul kultuurimajas Kannel toimuval Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud Võru linnavolikogu esimehe Toomas Pauri ja linnapea Anti Allase pidulikul vastuvõtul-kontsertaktusel.

Head Uudised GoodNews