1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. XXIII Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus avalik
XXIII Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus avalik

XXIII Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus avalik

Frigg (Soome)
Frigg (Soome)

Ühe selle suve suurima muusikafestivali, 23.-26. juulini toimuva Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus leitav www.folk.ee kodulehelt. Lisaks täielikule kinnitatud artistide nimekirjale leiab sealt ka ajakava päevade, kellaaegade ja esinemispaikade lõikes.

Põhiprogrammi esinejate valikusse lisandusid viimastena Ghana Star Dance Company, eksootiline tantsijate-pillimängijate rühmitus, mis sai ellu kutsutud, et anda muusikatunde keerulise sotsiaalse taustaga noortele. Selgus aga, et kollektiivil on ka võimas lavaline potentsiaal, mis on nüüd viinud neid kontserttuuridele üle maailma.

Lennukitehase ööklubiprogrammi sai viimasena kinnitatud prantsuse päritolu maailmamuusikaDJ Greg de Villanova, kes on folgifestivalide afterpartydel plaate mänginud juba aastaid. Tema eklektilised ja maailmajagudevahelisi barjääre purustavad setid on rahvast tantsutanud nii salsafestivalidel Brasiilias kui maailmamuusikamessi Womex ametlikel järelpidudel.

Eesti artistidest pakuvad spetsiaalselt festivali jaoks tehtud erikavu Silver Sepp, Nikns Suns koos puhkpilliorkestriga Popsid, Anu Taul, kes esitab koos lastega mulgi lastelaulude plaadi „Vikerkaart otsiman“ materjali jt. Lisaks esitleb Svjata Vatra oma uut heliplaati „Vabadus“, üheks õhtuks tuleb taas kokku festivali raudvara Minu Isa Oli Ausus Ise ja harva esinev Paabel laseb Folgi esinemiskava koostada oma fännidel (vaata lähemalt siit). Lisaks astuvad nelja päeva jooksul seitsmel pealaval üles tavapärased publikumagnetid – Zetod, Curly Strings, Maarja Nuut, Mari Kalkun, Torupilli Jussi Trip jpt.

Tänavuste festivali kontserdipaikade valikus on taas Sakala keskuse taga paiknev Kultrahoovi lava. Samas on alles jäänud ka Viljandi muuseumi hoovis asunud esinemispaik, küll aga ei leia kontserdikohana tänavu rakendust lauluväljaku esine. Üheks tänavuse festivali suuremaks uuenduseks loevad korraldajad tänavu Lennukitehase ruumide senisest mahukamat kasutuselevõttu. Seal leiab kahel õhtul ja kahes saalis aset tantsulise maailmamuusika ööklubi Folk Factory. Tavapäraselt on ülejäänud esinemispaikadeks EMT ja Elioni Kaevumäe lava, A. Le Coq’i Kirsimäe lava, Jaani kirik ja pärimusmuusika ait.

Vaata kogu põhiprogrammi SIIT!

Head Uudised GoodNews