1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. TÄNA+! C-Jam jagas suveplaane
TÄNA+! C-Jam jagas suveplaane

TÄNA+! C-Jam jagas suveplaane

C-Jam jagas suveplaaneTallinna TV saate „Täna+“ saatejuht Mari Torga on sedapuhku terrassil istudes ümbritsetud neljast kuumast muusikust ja tema eesmärgiks on teada saada, millised on rokkivate tšellistide suveplaanid.

“Meil on plaanis jällegi Eestile tiir peale teha ja päike ära loojutada,” alustab Pärt Tarvas selgitustega. Tuleb välja, et neli meest on neljal toolil istudes musitseerinud juba Käsmus ja Tallinna vanalinnapäevadel, päikeseloojangukontserdid aga algavad 7. juulil Tallinnas botaanikaaias ja lõpevad 8. augustis Helsingis, seega tuuri pikkuseks on kuu ja üks päev. Tõnu Jõesaar harutab lahti Eesti-sisese marsruudi ja lisab, et suundutakse ka lõuna poole, nimelt Lätti.

C-Jam jagas suveplaane2Mari Torga küsimusele, kumb on kvartetile tähtsam, kas ERSO või C-Jam, kostab ühine kergelt nördinud: “Ärge sundige laste vahel valima!” Edasi lähebki jutt sujuvalt üle peredele ja saatejuht tahab teada, kuidas need suvetuuri üle elavad, kui isad-abikaasad alles hommikul koju ilmuvad. Vastused on tõsised-lõõpivad: “Ega nad veel ei teagi!” ja “Äkki võtame pered kaasa!” ning Levi-Danel Mägila lisab: “Eelmisel aastal parandasime jõuludeni haavu!” Margus Uus lisab seepeale, et C-Jam vabalevist ei lahku, mis tekitab Maril küsimuse: “Kas tänu Levi-Danelile?”

Mõistagi tahab reporter kuulda, mis lood päikeseloojangul kõlama hakkavad. Pärt Tarvas: “Rammsteinist Status Quoni – läheme rokkima!” Margus Uus lisab, et repertuaaris on palju uut ja Tõnu Jõesaar lubab midagi Jaak Joalalt. Pärt tõdeb, et uut plaati nad tuuriks valmis ei jõudnud ja kui plaanid vett peavad, siis salvestatakse ka tuuril. “Ikka mitu asja korraga, et elu lihtsaks ei läheks,” tõdevad muusikud.

C-Jam jagas suveplaane3Mari Torga uus küsimus puudutab tšellomuusika populariseerimist, mis on C-Jami üks eesmärke. Mehed tõdevad, et see kaunis pill saab üha tuntumaks. “Kui alustasime, siis ei teinud enamus vahet tšellol, kontrabassil ja kitarril,” meenutab Margus ja Levi-Danel lisab: “Nüüd öeldakse kitarristile, et kus sa tšelloga lähed!” Pärt räägib, et muusikakoolid on noori tšelloõppijaid täis, kohad augustikuisele suvelaagrile Türil olid poole tunni jooksul täidetud, nii et kui teade Facebooki üles sai, polnud enam avaldusi võimalik rahuldada. “See ei tule lihtsalt laager, vaid terve pikk festival, kus astume üles meie ja meie õpilased ning mitmed teised muusikud,” jutustab Pärt Tarvas, mainides ära Marcel Johannes ja Katariina Maria Kitse ning Joosep Kõrvitsa. Muusikutel jääb tuuri ja festivali vahele vaid paar vaba päeva.

“Nii et ees ootab tõeline tšellosuvi!” võtab Mari Torga kokku ning tšellonelik nimetab suvesoovidena rõõmsalt meelt, ilusat ilma, aga ka öökuninganna õitselepuhkemist Tallinna Botaanikaaia avakontserdil.

Videot võib täispikkuses näha SIIN!

Head Uudised GoodNews