1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. VAATA VIDEOT! Jalgpallur Karina Kesvatera räägib TTV saates Suvemiks heategevusliku ürituse Roosa Jalgpall korraldamisest
VAATA VIDEOT! Jalgpallur Karina Kesvatera räägib TTV saates Suvemiks heategevusliku ürituse Roosa Jalgpall korraldamisest

VAATA VIDEOT! Jalgpallur Karina Kesvatera räägib TTV saates Suvemiks heategevusliku ürituse Roosa Jalgpall korraldamisest

Karina KesvateraÜha enam kuuleme heategevuslikest projektidest, mille kaudu näidatakse üles head tahet ning soovitakse aidata hättasattunuid. Kuulda on pidevalt väga erinevasisulistest ettevõtmistest, mille kaudu toimub aktiivne annetamine. Mõnigi kord on suudetud koguda üllatavalt toekas summa, mis räägib kaasmaalaste lahkest südamest ning liigutab omakorda läbiviijate endi südameid, aga muidugi esmajoones ikkagi sihtgruppi ennast, kellele teiste hoolimise kaudu sünnib reaalne abi.

Jalgpallur Karina Kesvatera on võtnud omale südameasjaks viia läbi koostöös Eesti Vähiliiduga Roosa Jalgpall. Sündmus toimub Eestis teistkordselt ning seda on saatnud edu. Korraldustiimiga on soovinud vabatahtlikult liituda väga paljud teisedki Karina kaaslased ning tänavuaastase projekti kallal on käimas vilgas töö.

Üritusega soovitakse tõsta teadlikkust rinnavähi osas. Nii nagu igaüks saab anda ühiskondlikult panuse tegevustega, mida oskab ja armastab kõige enam, on sedakorda antud panus ennetustöösse jalgpallimängu kaudu. Kõik, kes soovivad aidata murega seotud inimesi, saavad teha annetusi, mis on ürituse läbiviimise üks suurimaid kavatsusi.

Meil on hea meel tervitada stuudios Karinat!

Oled jalgpallur ja meil on põhjust sinuga rääkida ühest toredast heategevuslikust ettevõtmisest, mis on otseselt seotud jalgpalliga.

Täpselt nii see on!

See on Roosa Jalgpall, mis toimub septembrikuus …

Jah, täpsemalt 5. septembril Tamme staadioni peaväljakul. See on heategevuslik üritus koostöös Eesti Vähiliiduga. Esimest korda toimus ettevõtmine möödunud aastal ning kuna seda saatis suur edu, mõtlesime, et miks mitte korrata uue hooga.

Oled peakorraldaja. Kas eelmisel aastal korraldasid ja viisid läbi samuti sina?

Eelmisel aastal olin jah samuti peakorraldaja, kuid kuna Tammeka naiskonnale meeldis see nii väga, tahtsid sel korral kõik kampa lüüa. Seega on meil nüüd veel suurem kollektiiv ja ma loodan, et seda võimsam saab olema tulemus.

Kas ürituse eesmärk on teavitada avalikkust?

Soovime tegeleda ennetustööga ning teavitada inimesi rinnavähist ja sellega kaasnevast. Möödunud aastal pidas TÜ radioloog Sulev Ulp kogu naiskonnale loengu nädal enne üritust, mis oli väga hea kogemus, kuna meil on ju väga palju noori. Üldjuhul valitakse välja ikkagi kindel grupp vanemaid naisi, keda kontrollitakse ja noored ei tea ohtudest suurt midagi.

Kas eelmise aasta jalgpallimatš toimus Tartu Tamme staadionil Tartu ja Tallinna klubide vahel?

See toimus Tallinna Kalevi ja Tammeka vahel jah, mil Tammekad jäid 5:1 peale. Oli ühepoolne mäng. Selle aasta vastane ei ole veel teada ja kõik sõltub mängudest, aga ma loodan, et läheme Levadia vastu, sest siis saan ma ise ka mängida.

Eelmisel aastal esindasid Tammekaid ja nüüd Levadiat?

Jah, kuigi ega ma ei saanud möödunud aastal mängida. Läks õnnetult ja murdsin jalaluu ning jäin pealtvaatajaks. „Jooksin“ lihtsalt ringi ja korraldasin. Tegelikult tilkus süda verd, sest oleksin tahtnud nii väga mängida. Sel aastal loodan, et löön mängus kaasa, olgugi, et teises võistkonnas. Kui tuleb vastaseks Flora, siis nemad on Eesti naiste liigas top 4s ja ehk ei tule nii ühepoolne mäng ja antakse tõsine lahing. Liigas on liidrite positsioonil Tartu Tamme naiskond, Flora, Levadia ja Pärnu. Pärnu on meil siis konkreetselt liider.

Kui saad jalgpalliväljakule, oled ikkagi seotud korraldamisega?

Jaa, korraldan ikka.

Kust tekkis üldse idee korraldada Roosa Jalgpallimatš?

Ma õppisin USA-s ja seal on Breast Cancer Awareness hästi populaarne. Mul on USA-s sõbranna, kes ajas oma pea kiilaks ühes kolme teise sõbrannaga ning käisid mööda pubisid ja rääkisid, mis on nende taotlus, kogudes seeläbi 7000 dollarit. Ka meil oli seal koolis see n-ö roosa liikumine tiimis, kus mängisin ning naljakas oli see, et tegime mängu hokipoiste vastu, sest nemad liiguvad ju ikkagi kõik koos. Suurel platsil oli nagu mesilaspesa. Rahvas tuli vaatama, sai naerda ning annetas ühtlasi raha. Mõtlesingi siis, et miks mitte korraldada midagi analoogset ka Eestis ning kui asi reaalselt teoks sai, saatis seda suur edu. Tegime Eesti publiku rekordi naistejalgpallis – 252 inimest. See ei ole suur number iseenesest, aga kui tavalisel juhul tuleb ju kohale heal juhul 50 inimest, siia-sinna, siis on see ikkagi rekord.

Loodan ja eeldan, et sel korral ootab rekord ületamist

Kindlasti! Ma ka väga loodan.

See idee ei ole üksnes jalgpallimäng?

Ei ole muidugi. Näiteks eelmisel aastal oli üllatusmängijaid ning kohal oli mammograafiabuss. Lisaks jagati informatsiooni ning loositi välja auhindu. Avon näiteks pani välja kinkekotid. Publikut lõbustasid veel tantsijad ehk et tegevusi ja vaatamist oli igas vanuses publikule, kes ei ole jalgpalliga muidu seotud ega ole seda isegi vaadanud. Kohale tuli ühe mängija vanaema, kes võitis auhinna ja oli väga rahul.

Kas ka sel aastal tuleb meelelahutuslik programm?

Kindlasti! Tuleb teistsugune, aga selle kallal teeme veel tööd ja ma loodan, et tuleb vahva üritus.

Kas on õnnestunud üritusest laiemalt rääkida ja kui suur huvi sellist ettevõtmist saadab?

Kuna eelmisel aastal korraldasime alles esimest korda, siis alguses asjad venisid. Lõpuks hakkasid asjad veerema, meist taheti kirjutada ja lõpuks leidis asi ka päris suurt kajastust. Isegi terviselehed kirjutasid meist. Meeldiv, et meist kirjutati ja taheti aidata.

Kõik see on justkui sümbol, millest võiks rohkem rääkida?

Jah.

See on rinnavähi ennetamisega seotud kampaania?

Heategevuslik kampaania, mille käigus kogume raha Eesti Vähiliidule. Summad ei ole kõige suuremad, kuid nagu meile öeldi, saab tilkadest meri ja kuna vähiliit tegutsebki tegelikult annetuste ja projektide pealt, siis on meil hea meel kaasa aidata.

Aitäh sulle sellise sündmuse ellukutsumise eest! Jõudu kõigile, kes on seotud läbiviimisega ja loodame, et sellest kujuneb pikk traditsioon.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews