1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. 20 aastat ilmunud ajakirja “Orienteeruja” artikleid saab nüüd lugeda internetist
20 aastat ilmunud ajakirja “Orienteeruja” artikleid saab nüüd lugeda internetist

20 aastat ilmunud ajakirja “Orienteeruja” artikleid saab nüüd lugeda internetist

OrienteerujaEesti Orienteerumisliit tegi huvilistele internetis kättesaadavaks ajakirja “Orienteeruja”, mida on välja antud 20 aastat, kokku 133 üksiknumbrina. Ajakirja näol on kahtlemata tegemist haruldase nähtusega Eesti spordiajakirjade maailmas, sest teadaolevalt pole ükski spordialaliit nõnda kaua ja järjepidevalt suutnud oma ajakirja/ajalehte välja anda.

Aastatel 1994-1999 ilmus “Orienteeruja” ajalehena, kuid alates aastast 2000 juba ajakirjana. Ajavahemikul 2001-2003 anti välja 8 numbrit aastas, viimasel ajal on piirdutud neljaga. Samas pole artiklite arv aastas oluliselt vähenenud, kuna ajakiri on muutunud tunduvalt mahukamaks.

Lisaks võistluskirjeldustele ja kaardianalüüsidele käsitletakse ajakirjas orienteerumisspordi tehnilisi ja taktikalisi aspekte, kestvusjooksu treeningmetoodikaid, vigastusi ja nende ravi, tehakse tagasivaateid minevikku ning kajastatakse noorte tegevust. Ei puudu ka intervjuud ja persoonilood huvitavate inimestega, kes on suuremal või vähemal määral orienteerumisega kokku puutunud. Teemade ring, mida ajakirjas käsitletakse, on väga lai ja peaks huvi pakkuma nii tipptegijale kui algajale. Samuti ei puudu ajakirjast seiklussport, rogain ja teised alad, kus orienteerumisoskus on vajalik.

Ajakirja “Orienteeruja” kõiki numbreid (va kolme viimast) saab lugeda Eesti Orienteerumisliidu kodulehelt aadressil: http://orienteerumine.ee/ajakiri/raamatukogu

Head Uudised GoodNews