1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ABIKS VIKIPEEDIALE! Oodatud on artiklid Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest
ABIKS VIKIPEEDIALE! Oodatud on artiklid Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest

ABIKS VIKIPEEDIALE! Oodatud on artiklid Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest

Vikipeedia21. märtsil algas Vikipeedias Kesk- ja Ida-Euroopa artiklite konkurss Kesk- ja Ida- Euroopa kevad 2015. Tegemist on piirkonna vikikogukonna korraldatava ühiskirjutamisüritusega, mille eesmärgiks toetada piirkonna riikide kohta artiklite kirjutamist kõikides Ida- ja Kesk-Euroopa Vikipeediates, kaasa arvatud eestikeelses Vikipeedias. Üritus lõppeb 31. mail 2015.

Võistluse käigus keskendutakse artiklite loomisele, mis käsitlevad piirkonna riikide ajalugu, kultuuri, ühiskonda ja tähelepanuväärseid inimesi. Võistlusperiood ühtib osaliselt 2015. aasta Tõlketalgute toimumise ajaga ning sel perioodil on võimalik Kesk- ja Ida-Euroopat puudutavaid tõlkeartikleid registreerida mõlemale võistlusele. Tõlketalgud lõppevad 21. aprillil.

Võistluse tarbeks koostatud artikleid hindab juunikuu esimesel poolel žürii. Peaauhinnaks on osalemine Kesk- ja Ida-Euroopa vikipedistide kogunemisel Makedoonias, mis toimub 2015. aasta juuli lõpus või augusti alguses. Peaauhinna paneb välja Makedoonia Wikimedia organisatsioon Shared Knowledge. Väiksemad auhinnad võistlusel osalejatele tagab MTÜ Wikimedia Eesti.

Ettevõtmisega loodab Vikipeedia kogukond edendada Kesk- ja Ida-Euroopa rahvaste laiemat teineteisemõistmist ning piirkonna põhjalikumat sidusust ja koostööd.

Täienevat infot ürituse kohta saab jälgida SIIN!

Head Uudised GoodNews