1. Avaleht
  2. Äri
  3. Elektriraudtee kutsub huvilisi nimekonkursile
Elektriraudtee kutsub huvilisi nimekonkursile

Elektriraudtee kutsub huvilisi nimekonkursile

Elektriraudtee kutsub kõiki huvilisi osalema nimekonkursil, kus valitakse välja nimed, mis pannakse uutele rongidele.

Elektriraudtee on juulikuu esimeses pooles andnud liinile 8 uut koosseisu. „Kui antud koosseisudele valisime me ajaloolised nimed, siis edaspidistele elektri- ja diiselrongidele soovime panna nimed, mida on pakkunud Eestimaa elanikud,“ sõnas Elektriraudtee müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste. „Seetõttu ootame ettepanekuid nime osas aadressile press@elektriraudtee.ee,“ selgitas Kaareste.

Nimena võib esitada iga nime, mis on meelepärane, ent eelistatud on raudtee ja reisirongiliikluse ajalooga seotud nimed. „Kindlasti palume iga nime-ettepaneku juurde kirjutada ka väike selgitus, miks antud nimi pakuti“, palus Kaareste. Tema sõnul avaldab Elektriraudtee parima valiku nimedest oma Facebook lehel augustikuu alguseks ning seal toimub hääletus.

„Nimed, mis osutuvad valituks hääletuse teel, pannakse uutele rongidele,“ täpsustas Kaareste. „Kindlasti saavad auhinnaliste nimede esitajad ka meiepoolse kingituse,“ lubas Kaareste.

Juba liinitööd tegevad rongid kannavad järgmisi nimesid: Kegel (Keila raudteejaama ajalooline nimi), Charlottenhof (Aegviidu raudteejaama ajalooline nimi), Lendav Läänlane (esimene ja tolleaegne kiireim diiselelektrirong Riisipere suunal), Bussnang (Eesti reisirongide tootmise eest vastutava tehase kodulinn), Pääsküla (Elektriraudtee AS depoo asukoht & esimene elektriraudtee sihtjaam), Orle (Eesti esimese elektriraudtee rajaja), Berta (Elektriraudtee senise vanima koosseisu nime edasikandja), Kedder (Kehra raudteejaama ajalooline nimi) ja Riesenberg (Riisipere raudteejaama ajalooline nimi). Kokku saavad nimed 20 diiselrongi ja 18 elektrirongi.

Olulisemad uudised uute reisirongide valmistamise protsessist on koondatud aadressile uus.elektriraudtee.ee.

Head Uudised GoodNews