1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. JJ-Street Baltic Session ilupäeva veab noor ja hakkaja Gerly Tuur
JJ-Street Baltic Session ilupäeva veab noor ja hakkaja Gerly Tuur

JJ-Street Baltic Session ilupäeva veab noor ja hakkaja Gerly Tuur

Gerly Tuur
Gerly Tuur

8. oktoobril toimub Solaris keskuse aatriumis JJ-Street Baltic Session raames ilupäev „Witness the Beauty“, kus astuvad võistlustulle säravad meigikunstnikud ning juuksurid, kel avaneb võimalus eksponeerida oma originaalseid ja üllatavaid ideid ning saada seeläbi ka tagasisidet, kuidas publik nende väljendustesse suhtub.

Eelvooru võistlusteemaks on „Urban Beauty“, kus hakkavad mõõtu võtma 4-liikmelised meeskonnad, millest igas on esindatud jumestuskunstnik, juuksur, mees- ja naismodell. Teema on küll ette antud, kuid tõlgendusviisiks on võistkondadele antud täiesti vabad käed ning piiranguid ei seata.

Ürituse finaal leiab aset 12. oktoobril Nordea Kontserdimajas, kuhu ennustatakse lausa üle 3000 pealtvaataja.

Gerly, oled alles 23-aastane, kuid juba rassid suurt ettevõtmist eest vedada. Kas vastab tõele, et oled JJ-Street Baltic Session raames toimuva ilupäeva peakorraldaja?

Jah, see vastab tõele, kuid mul on ka abiväge. Põhimeeskonnas on kokku viis liiget, kelle vahel oleme ülesanded ära jaotanud. Minu õlul on see, et kohapeal kõik toimiks ehk siis kogu energia läheb tugeva ja põhjaliku ettevalmistuse peale. Õnneks tegutseme üksmeeles ühise eesmärgi nimel, teame, mida peame tegema. Teiste asjadega ei ole tulnud eraldi tegeleda.

Võib arvata, et töömaht on väga suur. Kas sul millekski muuks hetkel aega jääb ja kuidas üldse suhtud oma töösse – on see sinu jaoks hobi või ikkagi töö?

Tegemist on praegu väga palju, kuid saan hakkama. Jõuan lisaks tegeleda veel ka organisatsiooni asjadega. Põhirõhk on JJ-Street Baltic Session eeltuuril ja treeningute läbiviimisel. Paralleelselt käivad pidevalt tööd ilupäevaga seoses. Selle tähtaeg läheneb iga päevaga ja väga palju tuleb suhelda ka võistlejatega. Kõik peab toimima kui kellavärk. Kui keegi jätaks oma osa tegemata, siis asi ei toimiks. Seni on kõik korras ja kontrolli all. Aga mis puutub küsimusse, et kas võtan oma tegevust hobi või tööna, siis tähendab see minu jaoks mõlemat korraga.

Milliste mõtete, tunnete ja soovidega lähed vastu eelseisvale üritusele? Öösiti magada ikka saad?

Kogu festival on kasvanud väga suureks ja mitmeplaaniliseks. Olen ausalt öeldes väga elevil ja ootusärevus on võrreldav reisipalavikuga. Paar ööd, kui lavadega ei olnud küsimused veel lukus, nägin neid unes ka. Hetkel kõik sujub. Alustasime sel aastal juba aegsasti ettevalmistustega ja minu juhitava päeva set up kujunduse plaangi oli valmis juba pool aastat ette. Nüüd oleme lisanud veel mõned elemendid. Toimetamist on palju, aga teen kõike lustiga.

JJ-Street Baltic Session toimub juba seitsmendat aastat. See on märkimisväärne number, mis kinnitab, et ettevõtmisel on jumet. Millist tulevikku BS-le ennustad?

Gerly Tuur
Gerly Tuur

Baltic Sessioni jätkusuutlikkusse usun 100%! Sellest võib saada maailma suurim tänavakultuuri festival, kui veel siiani ei ole. Nüüd on tulemas palju üllatusi ja uut, mida eelmisel aastal polnud. Avalikult võin välja öelda, et tulemas on Urban Kirbuturg, mis on moefännidele hea võimalus panna müüki või osta endale freshe ja moodsaid riideid. Teine väga suur asi festivali raames on esmakordselt Eestis toimuv „Vogue Ball“ klubis Hollywood. Nii et tasub valmis olla enneolematuks show’ks, kus kõik võistlejad astuvad üles seninägemata kostüümide ja etteastetega. Kohapeal on mõnigi üllatus, mida veel avalikustada ei saa.

Festivali ilupäev toimub ise teist aastat järjest, mis on ju ka märk sellest, et BS laieneb. Kas on kindlam ja teadlikum kordusüritust ette võtta, olgugi, et pisut teises võtmes?

Teist korda on alati lihtsam. Nüüd keskendusime võistluse kõrvalt rohkem ka pealtvaatajatele, mõeldes sellele, et meelelahutusprogramm saaks põnevam ja mitmekesisem. Üles astuvad erinevad lauljad, ansamblid ja Eestis parimaks showgrupiks tituleeritud tantsijad. Laheda moeshow’ga astub üles moeateljee Free Design. Ühtteist on muutunud ka suures plaanis – on uus asukoht, meediakajastus on suurem, koostööpartnereid ja võistlejaid on rohkem ning õhtujuhiks särav Elina Born.

Kas saan õigesti aru, et mõõtu võtavad omavahel amatöörid amatööridega ja professionaalid professionaalidega ja mitte nii, et kõikidele „start“ ja läheb lahti? Kui hästi algajad löögile pääsevad võrreldes juba vilunud tegijatega ja kas teevad mõnele proffile silmad ette?

Võistlus toimub kahes voorus – eelvoor ja finaal. Esimeses voorus võtavad amatöörid amatööridega mõõtu ja proffid proffidega. Finaalis on seevastu kõik võrdsed. Algajad võivad vahel loomingulisemad olla, kuna ei kasuta konkreetseid tehnikaid. Meie eesmärk on mitte jääda tehnikasse kinni, vaid minna fantaasiga nii kaugele kui võimalik.

Igav kohe kindlasti ei hakka. Platsis on ka eelmise aasta finalistid, kellelt kuulsin, et võiduhimu on suuremgi kui esimesel korral. Lisaks on uustulnukaid, kes möödunud aastal ei osalenud ja nendegi plaanid on suured. Ruumi on veel ühele tiimile, aga ülejäänud kohad on täis.

Võistlustöid tulevad hindama tuntud meistrid. Kuidas pealtvaatajad võistlustöid saaksid näha ja kas nende  hinnangut arvestatakse?

Võistlustöödega saab tutvuda eelpäeval, s.o 8. oktoobril Solaris keskuse aatriumis õhtupoolikul kella neljast seitsmeni ning publik saab anda kohapeal oma lemmikule hääle. Finaalpäev toimub aga 12. oktoobril Nordea Kontserdimajas, kus lõpliku võitja valib välja tõepoolest oma ala meistritest koosnev väga särav zürii.

Ilupäeva võitjaid ootab ees auhinnafond, milleks on 100 eurot, millele olulise lisa annavad erinevate koostööpartnerite kingitused.

Milline tõotab tulla finaal? On pommüllatusi?

Finaal on alati olnud ja tõotab tulla meeleolukas. Kõige rohkem nalja on saanud Propdance võistlusel, mida ei tohiks küll keegi maha magada. Propdance kujutab endast võistlust, kus DJ paneb peale ühe tuntud loo, mida võistleja ette ei tea ning ta peab kasutama ka rekvisiite, mis on lavale just vahetult enne võistlejate jaoks pandud. Kes suudab publikule kõige enam meelde jääda, on võitnud.

Üldine olustik jääb ikka oma liistude juurde ehk siis tänavakultuurilikule ülesehitusele. Kohtunikud on väga kõvad tegijad. Näiteks on JJ-Street Baltic Session´i üheks kohtunikuks maailma kõige kuulsaim B-Boy praegune Red Bull BC One tšempion Lilou (FRA), teiseks Leyomi (USA), kes on üles astunud Willow Smithi videos „Whip my hair“ ning kolmandaks tooksin välja Michael Jacksoni ja Mariah Carey´ga koos tantsinud Loose Joint, kes on tegelenud Hip-Hop´iga juba üle 30ne aasta.

Mida soovitad neile, kes plaanivad tulla kaasa elama nii Solaris keskusesse kui ka hiljem Nordea Kontserdimajja?

Solaris keskusesse soovitan sõbrad ja tuttavad kaasa võtta, et oma lemmikutele positiivset energiat ärevuse vahele süstida ja loomulikult soovin, et seal toredasti aega veedetaks. Finaalpäevale soovitan osta piletid juba varakult ette ära, kuna need tõesti kahanevad meeletu kiirusega. Eelmisel aastal juhtuski nii, et üritus oli selle toimumise ajaks juba lõplikult välja müüdud. Kindlasti on võistlejatele seda energiat vaja, mida saavad edasi anda pealtvaatajad.

Usutles Erika Räpp

Ilupäev

 

Head Uudised GoodNews