1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Marten Kuningas teeb Jazzkaare tasuta päeval kummarduse David Bowiele
Marten Kuningas teeb Jazzkaare tasuta päeval kummarduse David Bowiele

Marten Kuningas teeb Jazzkaare tasuta päeval kummarduse David Bowiele

Marten-Kuningas24. aprillil toimuva traditsioonilise Jazzkaare tasuta kontsertide päeva võtab seekord kokku Marten Kuninga tribuut legendaarsele David Bowiele. Kevadvärskeid helisid võib tol päeval Jazzkaarel tasuta kuulda varahommikust hilisõhtuni. Lisaks saab jazziplaatide turul täiendust kodufonoteegile ja filmisõpru rõõmustavad muusikalised lühifilmid.

Jazzkaare kunstilise juhi Anne Ermi sõnul on heaks traditsiooniks saanud Jazzkaare tasuta päeva programm sel aastal oluliselt mahukam, et rohkem muusikasõpru saaksid headest elamustest osa. “Kavast leiab nii ägedaid pereduosid kui põnevaid improkoosseise, nooruslikku energiat ja rahulikumaid helimõtisklusi ning päris uusi projekte,” selgitab ta.

Varahommik algab traditsiooniliselt linnulauluekskursiooniga, mis sel korral viib huvilised koos Peep Veedlaga Kopli radadele rändama. Seejärel tasub tagasi Telliskivisse jalutada – hommikuses joogatunnis ärkavad nii keha kui meel. Peredele on päeva jooksul mitmeid põnevaid ühistegevusi – hommikune multifilmide programm, jazztantsu töötuba koos elava muusikaga, jazzimaal koos kunstnik Kärt Hammeriga ja graffitiaktsioon ootavad suuri ja väikseid kaasa elama.

Marten_Kuningas-Miljardid
Foto: Stina Kase

Mõned kontserdid jõuavad ka Loomelinnaku piiridest väljapoole, hõivates nii Pelgulinna Rahvamaja kui vanalinnas asuva festivali lemmikhotelli päikselise sisehoovi.

Esmakordselt toimuvad kontserdid ka suures reisibussis, mis selleks päevaks kontserdikohaks transformeerub – muusikabussi programmi kureerib saksofonist Lauri Kadalipp. Õhtu lõpetab akordionihelide saatel värskelt valmiv leib ning päeva suurim kontsert teeb kummarduse David Bowiele, mil Vaba Lava lavalauad vallutavad Marten Kuningas & Miljardid, et käia läbi kõik olulisemad etapid legendi loomingus.

Kõik selle päeva sündmused on prii sissepääsuga.

Täname: Eesti Autorite Ühing, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, MyFitness, Hansabuss

Tutvu Jazzkaar 2016 programmiga SIIT!

Head Uudised GoodNews