1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Partnerluskogu noorteprojekt pälvis Leader rahvusvaheliste koostööprojektide konkursil eripreemia
Partnerluskogu noorteprojekt pälvis Leader rahvusvaheliste koostööprojektide konkursil eripreemia

Partnerluskogu noorteprojekt pälvis Leader rahvusvaheliste koostööprojektide konkursil eripreemia

Eesti maaeluvõrgustiku eripreemia vastuvõtmine auhinnagalal Tallinnas.
Foto: Krõõt Tarkmeel

Põlvamaa Partnerluskogu lõpetas edukalt aasta väldanud Leader koostööprojekti koos partneritega Leedust Ukmergest ja Lätist Cesisest.

Projektis nimega “Youth for Youth” (Noortelt noortele) osalesid piirkonna noored vanuses 18-30 aastat. Toimus kolm nädala pikkust noortelaagrit ja 10.-11. oktoobril kokkuvõttev konverents Leedus. Projekti käigus said noored õppida motivatsiooni ja loovuse arendamist, projektide kirjutamist ja meeskonnatööd. Samuti anti ülevaate väikeettevõtluse rollist maapiirkonnas ja innovaatilistest lähenemistest ning tehti ka vabatahtlikku tööd.

Projekti lõpetamine Leedus Ukmerges
Foto: Marko Avikson

“Praegused noored on need, kellest oleneb meie piirkonna edaspidine areng. Projekt oli hea kogemus nii noortele kui ka meile, sest noored oskavad näha olevat ja vaadata tulevikku hoopis teisiti kui meie. Projektis osalenud noored on oodatud kaasa rääkima Partnerluskogu uue strateegia eesmärkide kujundamisel,” sõnas Põlvamaa Partnerluskogu tegevjuht Tiiu Rüütle.
Septembri lõpus toimus Tallinnas parimate Põhja- ja Baltimaade rahvusvaheliste LEADER koostööprojektide väljakuulutamine.

“Nende väga heade näidetega tahame innustada kõiki maapiirkondade elanikke oma paikkonna arendamisel,” ütles Maamajandus Infokeskuse maaelu- ja kalandusvõrgustiku osakonna juhataja Krista Kõiv.

Põlvamaa Partnerluskogu poolt läbiviidud koostööprojekt “Youth for Youth” sai konkursil Eesti maaeluvõrgustiku eripreemia – raudse LEADER-puu.

Head Uudised GoodNews