1. Avaleht
  2. Kunst
  3. VAPUSTAV ELAMUS! Performance-Plahvatusel osalenud Joanna Müür: sest see oli midagi, millest ei oleks tohtinud puududa
VAPUSTAV ELAMUS! Performance-Plahvatusel osalenud Joanna Müür: sest see oli midagi, millest ei oleks tohtinud puududa

VAPUSTAV ELAMUS! Performance-Plahvatusel osalenud Joanna Müür: sest see oli midagi, millest ei oleks tohtinud puududa

Monika Kuzmina ja Joanna Müür
Monika Kuzmina ja Joanna Müür

Eelmise neljapäeva õhtul Telliskivi Loomelinnaku õueala toimunud Performance-Plahvatus tõi kohale ohtralt kunstisõpru, seltskonna värvikaid kummalisi tegelasi, kes lammutasid harkide, haamrite ja tule abil barjääre ning ka reaalset objekti Audi neljarattalise näol.

Oli elavat tuld, paksu suitsu, möllu ja karjeid ning… tulemata ei jäänud ka selliste etenduste loomulik koostisosa politseinike ja tuletõrjujate näol.

Kohalviibinud GoodNews ajakirjanik Joanna Müür, kes osales performantsil elus esimest korda on küll juba toibunud, kuid vahendab: “Ma ei ole enda elus ühtegi performance`i näinud, seega ootasin etendust väga. Ütleme nii, et pettuma ei pidanud kohe üldse! Ma armastan asju, mis on ehedad ja armastan ehedaid tundeid.

See oli midagi väga-väga uskumatut, reaalne hirm, meeltesegadus, põgenemistunne, millega koos tegelikult tahaks natukene veel vaadata. Etenduse tegi minu jaoks kõige huvitavamaks see, et ma tundsin reaalset hirmu. Elamus oli võimas ja ma väga tunnen kaasa kõigile, keda kohal ei olnud, sest see oli midagi, millest ei oleks tohtinud puududa.”

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews