1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. BLISSTONIA I Peep Vain hingerännakutest: miks on oluline iseenda sisse vaadata?
BLISSTONIA I Peep Vain hingerännakutest: miks on oluline iseenda sisse vaadata?

BLISSTONIA I Peep Vain hingerännakutest: miks on oluline iseenda sisse vaadata?

Sisemise tarkuse rännakute korraldaja Peep Vain osales eelmisel nädalavahetusel Blisstonia kakao ja ekstaatilise tantsu festivalil. Peep rääkis festivalil antud intervjuus heade uudiste portaalile, kuidas tema hinges rändamiseni jõudis ja julgustas inimesi rohkem enda sisse vaatama.

Peep selgitab, et jõudis hinges rändamise juurde ise palju rännates ja erinevaid asju kogedes ning saades ja tahtes seda ka mingil kujul teistele edasi anda, et nemadki saaksid samasuguseid läbielamisi, kingitusi ja taipamisi. Peebu sõnul on olnud pikk protsess jõudmaks teadmise juurde, et peab seda kõike ka ise edasi andma. „Esimest korda oli vist 20 aastat tagasi. Aastal 2003 kui ühel koolitusel ise nö patsient olin, siis sain nii kirkaid kogemusi, et hakkasin oma koolitusel ise neid asju tegema,“ sõnab Peep ning meenutab, et murdepunkt tema jaoks toimus arvatavasti aastal 2010, kui ta osales oma olulisima õpetaja Ralf Metzneri koolitustel ja rännakutel, kus ta tundis, et peab taolisi asju ka ise tulevikus tegema.

Peep jõudis hinges rändamise juurde ise palju rännates ja erinevaid asju kogedes ning saades ja tahtes seda ka mingil kujul teistele edasi anda, et nemadki saaksid samasuguseid läbielamisi, kingitusi ja taipamisi.

Mida öelda nendele inimestele julgestuseks, kes ei julge enda sisse vaadata?

„Ma ütleksin, et see on turvaline ja eriti nii heas keskkonnas, hea hoolitsemisega. Vastupidi – ilma enesesse vaatamata – on ohtlikum. Kui sa käid ringi nähtamatud ja kuuldamatud ämbrid jalas, siis üks päev sa saad aru, et oled endale kahju teinud ja saad aru, et oled samas kohas, kus sa alustasid. Käid metsas ringi ja ei ole stardipunktist edasi saanud. Selle avastamine ja teada saamine on kurb. Mida varem inimene asub endaga dialoogi pidama, mitte tingimata igapäevelt silmad kinni pikali lamades, seda kiiremini me vabaks saame – nii otseses kui ka jagatud tähenduses,“ sõnab Peep.

Mida varem inimene asub endaga dialoogi pidama, seda kiiremini me vabaks saame – nii otseses kui ka jagatud tähenduses.

Viimased uuringud näitavad, et inimeste depressioonitase, ärevushäired ja stress on tõusnud. Kuidas elutahet leida? On see tehniliselt praktiseerides võimalik?

„Ma ütleksin, et kõigepealt on vaja tahta, aga ka tähelepanu, et märgata, mis toimub. Ütleksin, et seal on mitu kihti. Kõige lihtsam kiht on see, et milline on enese pool, välja puhatuse ja energiatase, et kust seda elujõudu ammutada. Seal tuleb aga ka oma koha leidmine ja mõttekus sinna juurde. Rõõmu otsimine ja rõõmu tundmine ja rõõmu lubamine… See on üks keeruline komplekt asjadest. Aga just see mõtestatuse pool, et on mõtet elada ja loomulikult välised surved. Selline enda tugevamaks ja vastupanuvõimelisemaks muutmine välisele negatiivsusele, ohtudele ja hirmudele,“ räägib Peep elutahte leidmise kohta.

Head Uudised GoodNews