1. Avaleht
  2. Toode
  3. Cat toob turule maailma esimese termokaameraga nutitelefoni Cat S60
Cat toob turule maailma esimese termokaameraga nutitelefoni Cat S60

Cat toob turule maailma esimese termokaameraga nutitelefoni Cat S60

Cat S60_1Cat teatas eile, et toob turule uue vastupidava nutitelefoni mudeli CAT S60, mis on maailma esimene nutitelefon, kuhu on integreeritud termokaamera. Samuti on tegu kõige veekindlama nutitelefoniga maailma turul. Mudelit tutvustatakse järgmisel nädalal Barcelonas toimuval Mobiilse Maailma Kongressil (Mobile World Congress 2016).

Cat S60 mudelisse ehitatud termokaamera on loonud FLIR, kes on maailma turul liider termopildistamise tehnoloogiate vallas. Termokaamera võimaldab kasutajal Cat nutitelefoniga määratleda akende ja uste soojuspidavust, hoonete niiskusastet, insolatsiooni, avastada elektrisüsteemide ja -seadmete ülekuumenemist. Samuti saab soojuskaamera abiga näha objekte täielikus pimeduses.

Cat S60_2

Termokaamera teeb nähtavaks pinna temperatuuride erinevused, mis on paljale silmale nähtamatud. Termokaamera mõõdab pindade temperatuure ligi 15 kuni 30 meetri kauguselt ning tagab nähtavuse ka halbades tingimustes, näiteks suitsu sees. Uue kaamera omadused võivad olla vajalikud nii ehitustel töötavatele ekspertidele, ekstreemspordi harrastajatele, kiirabitöötajatele ning teistele.

Cat S60 on ka veekindel kuni 5 meetri sügavuses vees ühe tunni jooksul. See võimaldab teha uue mudeliga pilte ka veel all.

Cat S60_3

“Innovatsioon on võtmeteguriks, millega tänapäeva nutitelefonide turul eriliselt silma paista. Oleme uhked, et koostöös FLIRiga on sündinud midagi, mis on tõesti maailmas esimene,” ütles Peter Stephens, Caterpillari mobiilitööstuse haru litsentseeritud esidaja Bullitt grupi tegevjuht. “Cat S60 nutitelefon on nutitelefonide maailmas ühe verstaposti loonud. Meil on heameel, et termotehnoloogia on nüüd kättesaadav Cat telefoni kasutajatele ning loob neile arvukaid võimalusi oma tööd veel paremini ja kiiremini teha.”

“Koostöö Bullitt grupiga viimase Cat nutitelefoni mudeli arendamisel on meid tõeliselt innustanud. Termokaamera lisamine nende juba tõestatud vastupidavusega nutitelefoni võimaluste hullka tõi turule tõeliselt uuendusliku mobiiliseadme, ütles Andy Teich, FLIRi president. “CAT S60 pakub mobiilikasutajatele üle maailma justkui ‘kuuenda meele” kogemuse, mida termopildistamine võimalikuks teeb.”

Cat S60 nutitelefon on ka erakordselt tugev ja vastupidav. Militaarstandarditega telefon on ehitatud vee- ja tolmukindlaks ning taluma põrutust kuni 1,8 meetri kõrguselt maha kukkudes. Ekraan on hästi nähtav ka ereda päikesevalguse käes ning kasutatav ka märgade sõrmede ning kinnastega. Ekraani klaasi kaitseb viimane Corning® Gorilla® Glass 4 versioon.

Cat S60 peamised tehnilised näitajad:

  • Tugevdatud Die Cast raam
  • Põrutuskindel 1.8m kõrguselt kukkudes, MIL Spec 810G
  • Erk ekraan (540 nits), Gorilla Glass 4
  • 4.7” HD ekraan, saab ka märgade sõrmede ja kinnastega kasutada
  • Aku mahutavus (3800mAh)
  • Kõrge kvaliteedia helisüsteem (>105dB)
  • Veealune 13MP põhikaamera välguga, 5MP eesmine kaamera
  • 4G LTE
  • Snapdragon 617 kaheksatuumaline protsessor
  • 32GB ROM, 3GB RAM
  • Android™ Marshmallow
  • FLIR termokaamera koos MSX tehnoloogiaga; staatiline pilt, panoraam ja video; soojuspalettide vahetamise võimalus, temperatuuri mõõdikud ja andmed

Cat S60 mudelit tutvustatakse Barcelonas 22. kuni 28. veebruaril toimuval Mobiilse Maailma Kongressil ning nutitelefon tuleb müügile aasta teises pooles soovitusliku hinnaga €649.

Head Uudised GoodNews