1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. INTERVJUU! Kätriin Kübar võlub blogi, tänavatantsu ja iseendaga
INTERVJUU! Kätriin Kübar võlub blogi, tänavatantsu ja iseendaga

INTERVJUU! Kätriin Kübar võlub blogi, tänavatantsu ja iseendaga

Kätriin KübarKaunis Kätriin Kübar on osanud luua endale austajateringi, tema ilublogi kutsub lugema ja järgima, tema tänavatantsuoskus seisatab möödujad ning siiras meel tekitab tahtmise olla sedavõrd mitmekülgse noore naise sõprusringkonnas.

Kätriin, mida tähendab sinu jaoks see uusimate aegade eneseväljendamismoodus ehk blogimine?

Blogimine on minu suur hobi, kuid samas ka väga vastutusrikas tegevus. Blogi loomine on kindlasti üks kõige õigemaid otsuseid, mida teinud olen. See kasvatab mind seesmiselt ning teeb tugevamaks, avatumaks ja lahkemaks.

Kätriin Kübar2Millest see tuli, et otsustasid blogijaks hakata – oli see jagamist ootavate mõtete üleküllusest?

Blogi loomine keerles minu peas aastaid, soov jagada oma suurt huvi moemaailma vastu sai minust võitu. Kui olin blogi loonud, kirjutasid päris paljud, et nad olid seda minult salamisi oodanud ning täna saan pidevalt kirju, et annan oma lugejatele suurel hulgal inspiratsiooni. See kinnitab veel omakorda, et olen langetanud õige otsuse. Blogipidamine vajab hoolt ja armastust ning kindlasti ka suurel hulgal väärtusliku aega, kuid see, mis ma sealt vastu saan, kaalub kõik üle.

Kui palju on praegu neid, kes kindlasti sinu blogiaadressil klõpsavad? Millest neile kirjutad ja millised on vastukajad?

Blogilugejate arv kasvab iga postitusega ja see annabki kõige rohkem motivatsiooni edasi tegeleda. Lugejate arv keerleb 1000 ümber. Kuna olen blogimisega tegelenud ligikaudu seitse kuud, siis võin tulemusega täitsa rahule jääda. Tagasiside on oodatust suurem ja muidugi positiivses võtmes. Lugejate kommentaarid on minu kui blogija jaoks palga eest.

Kätriin Kübar4Tegutsed moe- ja ilublogijana. Mis seob sind moemaailmaga? Oled sa Carrie Bradshaw tüüpi moehull heas mõttes?

Ennast ma veel tuntud moeblogijaks ei liigitaks, kuid jah, tunnen suurt sidet moemaailmaga. Ma ei saa väita, et minu nõuanded on ainuõiged või olen superstiilne, ma lihtsalt jagan oma vaadet moest. Moekas inimene on see, kes tunneb end oma riietuses enesekindlalt ning käib pea püsti. Kusjuures ei saa vastu väita, et imetlen Carrie Bradsahawd igas mõttes. Tema kontakt moemaailmaga, edumeelne mõtlemine, suurepärane iseloom, iseseisvus, nooruslikkus – see kõik teeb temast isiksusetüübi, keda miljonid naised imetlevad.

Mis on see, mida moedaamidel on teistega jagada? 

Õigesti kombineeritud riided tõstavad meie enesekindlust, mis on ühtlasi ka tänapäeva ühiskonnas üks kõige tähtsamaid omadusi. Kui me pole endas kindlad, siis miks peaksid teised seda meie suhtes olema? Kõik algab endast ja riided aitavad meil ennast väljendada ja rõhutada meie ilu.

Kätriin Kübar7Milline on sinu isiklik kätriinkübarlik moemaailm?

Kätriinkübarlik moemaailm baseerub enesekindlusel. Moekas inimene on see, kes usub oma riietumisstiili. Pole olemas reegleid, mille järgi saame jaotada inimesi moekateks ja mittemoekateks. See on puhas kunst ja eks igaüks teab, kuidas ta seda hindab.

Sa osaled blogijate konkurssidel ja oled sattunud kategooriasse “Kõige stiilsem blogija”. Mis teeb sind stiilseks?

Tunnen oma riietes end hästi ning just see hea enesetunne teeb mind stiilseks.

Kas stiilitunnetus on kindlate naiste erisus või on seda igas naises?

Kindlasti peitub see igas naises, lihtsalt mõned avavad ennast rohkem kui teised. Mina leian, et tänapäeval ei ole riided enam ainult kehaosade katmiseks või enda kaitsmiseks, see on väljendusviis ja mõnele meeldib end rohkem väljendada kui teisele.

Kätriin Kübar6Sa räägid oma blogis Teazy teest ja toitumise jälgimisest. Miks on see sinu aktiivsuse puhul vajalik? On see seotud ka võistlemistega? Mida arvad üldse salenemistest-vormispüsimistest? 

Tervislik toitumine ja aktiivne eluviis on minu jaoks ülimalt tähtis. Olen uskumusel, et oled see, mida sööd. Terve inimene jõuab rohkem ning minul on plaanis saavutada väga palju. Terves kehas on terve vaim.

Teazy on võti tervema keha poole, tarbides nende pakutavat teatox teed ja sealjuures järgides toitumist ning olla aktiivne, viib see meid oodatud tulemusteni.

Võistlemine ei tähenda minu jaoks eriti midagi, see on pigem enda võimete proovilepanek ning teistega oma armastuse jagamine tantsimise vastu.

Sa oled tegelenud iluvõimlemise, balletitantsu ja nüüd tänavatantsuga. Mida see pidev tantsus liikumine on sulle andnud kui sportlasele, naisele ja inimesele?

Tants aitab väljendada oma tundeid ja emotsioone, see annab mulle õhku.

Minule kui sportlasele aitab see püsida vormis, et olla hea tantsija – ei aita ainult peegli ees tantsimine, lisaks tuleb kasvatada ka lihaseid ja võhma.

Minule kui naisele ja inimesele annab tantsimine suures koguses väljendusvabadust läbi kehakeele.

Kätriin Kübar10Räägi veidi endast, JJ-Streetist ja selle eestvedajast Joelist, kelle käe all oled õppinud. Kelle käe all veel ja miks oled valinud vogue stiili? 

Olen 23-aastane noor ettevõtja, tantsutreener, blogija, koduperenaine ning elunautleja. Ei kannata kohapeal istumist ja seda otses mõttes, mul on kogu aeg nagu kärbsed püksis, kuna pidevalt peab midagi toimuma ning ei suuda istuda tegevusetult.

Vahel tunnen, et 24 tunnist ööpäevas jääb väheks, kuna mul on kombeks krabada endale sada kohustust. Tänu JJ-Streetile olen täna seal, kus olemist ma pole ise unistada julgenudki ning Joel Juht on neid unistusi aina täiendanud. Edumeelse mõtlemise ja tantsuoskuse olen saanud tänu Joelile ning tema on minu õpetaja, elukaaslane ja parim sõber, kelle peale saan alati loota. Meil tuleb ette ka sõnavahetusi, kuid sellest hoolimata leiame kiiresti ühise keele.

Olen valinud Vogue tantsustiili, kuna nagu nimestki saab välja lugeda, on see tugevalt seotud moemaailmaga. Mul lihtsalt on selle maailmaga eriline side, mida proovin väljendada ka läbi tantsu.

Oled võistelnud maailmalinnades Berliinis, Moskvas ja mujalgi. Mida on tänavatants sinu elule juurde andnud ja kas sa enam kujutaksid ette elu selleta?

Tantsimine annab mulle vabaduse ning täidab kogu keha armastusega. Kui ma ei tantsiks, oleksin sootuks teine inimene ning olen rahul just sellisena nagu ma olen. Ma ei taha olla keegi teine ja kui ma ei tantsiks, siis poleks see mina.

Mis seob sind Viljandiga?

Viljandi on minu kodu, seal olen kasvanud ning seal elavad ka minu vanemad.

Usutles Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews