1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Tantsušamaan Kareem Raihani: festivalidel nagu seda on Ühenduses High on Life, näen suurt lootust inimkonna jaoks
VIDEO I Tantsušamaan Kareem Raihani: festivalidel nagu seda on Ühenduses High on Life, näen suurt lootust inimkonna jaoks

VIDEO I Tantsušamaan Kareem Raihani: festivalidel nagu seda on Ühenduses High on Life, näen suurt lootust inimkonna jaoks

6. augustil esineb Adila heaolu- ja puhkekeskuses hetkel ekstaatilise tantsumaailma üks tuntumaid nimesid – Kareem Raihani. Kareem Raihanit nimetatakse Tantsušamaaniks ja ta on plaate mänginud ligi 25 aastat. Kareem on maailmarändur ja kõikjal, kus korraldatakse ekstaatilise tantsu pidusid, tuntakse Raihani nime.

Raihani sõnab, et kuulis esmakordselt ekstaatilisest tantsust 12 aastat tagasi, kui see alles beebikingades oli ja teadis kohe, et sellest saab järgmine suur asi. Temast sai üks teerajajaid ja Raihani tõi ekstaatilise tantsu paljudesse Euroopa linnadesse ja festivalidele. „Tänapäeval pole ühtegi teadlikku festivali ilma ekstaatilise tantsuta,“ ütleb ta.

Kuigi Eesti inimest ja eriti Eesti meest peetakse väga häbelikuks, kes niisama naljalt tantsima ei kipu, siis Raihani sõnul tantsisid Eesti mehed eelmisel aastal Ühenduses High on Life Festivalil nagu hullud. „Kui esimest korda siia festivalile tulin, siis ütlesin kõigile, et eestlased on nii avatud, soojad ja neile meeldib tantsida. Teised vastasid mulle, et ma ootaks kuni näed inimesi väljapool neid festivale,“ naerab ta ning lisab, et tema jaoks on inimesed siiski avatud ja soojad ning ta käib ainult sellistel festivalidel, sest tahab tutvuda tõeliste inimestega.

Kui esimest korda siia festivalile tulin, siis ütlesin kõigile, et eestlased on nii avatud, soojad ja neile meeldib tantsida.

„Mehed, kes käivad sellistel festivalidel, tahavad samuti midagi muud – nad avanevad. Tantsimine on meile sünniga kaasa tulnud ja sa ei saa öelda, et sa ei ole tantsija. Kui panna muusika käima, siis kõik beebid maailmas hakkavad tantsima. Kui sa tantsid, sa tuled iseendasse ja kui sa tuled iseendasse, siis sul on vägi. See on põhjus, miks tantsimine meie ühiskonnast pikaks ajaks ära võeti, sest nähti, et see annab inimestele väga palju väge. Nüüd, selliste festivalidega, me toome selle väe igal tasandil tagasi. Ja mitte ainult tantsimise, vaid ka meditatsiooni ja kõige muu sellisega. Ma tunnen, et inimeste vägi tuleb tagasi, kui saan käia sellistel festivalidel – ma näen sellel suurt lootust inimkonna jaoks,“ lausub Kareem.

Kui sa tantsid, sa tuled iseendasse ja kui sa tuled iseendasse, siis sul on vägi.

Tantsušamaan sõnab lõpetuseks, et Eesti on ilus riik paljude puude ja metsadega ning ta armastab Eesti lõhna. „Olen mänginud ekstaatilistel tantsudel väga pikka aega ja ühel päeval ütles minu hea sõber mulle, et pean tulema tema festivalile mängima. Eestis olen kohanud ainult ilusaid ja avatud südamega inimesi ning kavatsen ilma probleemideta häbelikud eestlased 6. augustil tantsima panna,“ lisab ta.

Head Uudised GoodNews