1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! JJ meenutab videoga tänavatantsu jõudmist Eestimaa lavadele
VAATA VIDEOT! JJ meenutab videoga tänavatantsu jõudmist Eestimaa lavadele

VAATA VIDEOT! JJ meenutab videoga tänavatantsu jõudmist Eestimaa lavadele

Joel JuhtJoel Juht (JJ) oli üks neist tuntud Eesti tantsuartistidest, kes avas Saksamaal tuntust kogunud ansambli Vanilla Ninja liveshow Tallinna Laululaval aastal 2004.

Olgugi, et JJ oli tänavatantsupioneer, sai ta käe valgeks lisaks professionaalsele liikumisoskusele ka laulmises. Uskumatu küll, kuid ta suutis enda loodud lauluga inimesed käima tõmmata hoolimata sellest, et laulmises ta proff ei olnud!

Tegelikkuses kinnitab laululaval toimunut kajastav video fakti, kuidas on tänavatants Eestis saanud mõjutusi läbi JJ, kes demonstreeris avalikult oma talenti ja rääkis esimesena tänavatantsu võimalustest ning selle positiivsest mõjust. Kaadritest tuleb selgelt esile seegi, kuidas neil aegadel ei olnud veel võimalik hankida tänavatantsuks sobivaid riideid ning kui algeline oli meil veel räppmuusika.

JJ on jätnud positiivse jälje meie ühiskonda ning andnud väga paljudele edasi enda tantsuoskused. 2004. aastal ei rääkinud keegi teine tänavatantsust nii palju ja nii põhjalikult, kui seda tegi JJ – tal on algusest peale olnud kindel missioon toetada tantsijaid ja pakkuda noortele uusi võimalusi vaba aja sisustamiseks.

Eesti tantsumaastiku jaoks on kõnealusel videol oluline tähtsus, kuna sellesse on talletatud materjal esimesest tantsugrupist, kes alustas JJ eestvedamisel nii-öelda püstiste tänavatantsustiilidega Eestis.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews