1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. APLAUS! Lastekoor Ellerhein võitis rahvusvahelisel festivalil esikoha ja kulddiplomi
APLAUS! Lastekoor Ellerhein võitis rahvusvahelisel festivalil esikoha ja kulddiplomi

APLAUS! Lastekoor Ellerhein võitis rahvusvahelisel festivalil esikoha ja kulddiplomi

Foto: ajaleht Pealinn
Foto: ajaleht Pealinn

Lastekoor Ellerhein pälvis äsja Viinis toimunud rahvusvahelisel World Peace Choral Festivalil esikoha ja kulddiplomi. Samuti sai koor eripreemia parima kaasaegse teose esituse eest ning lastekoori ühte dirigenti, Teele Utti tunnustati parima noore dirigendi preemiaga.

Eesti koor osales festivalil 20 võistleja seas. Esindatud olid kollektiivid nii Iisraelist, Iirimaalt, Türgist, Saksamaalt, Küproselt kui ka Hongkongist ja Hiina Rahvavabariigist.

“Meie lastekoori saatis suur osalevate välisdelegatsioonide ning pressi huvi. Andsime mitmeid intervjuusid just Hiina esindajatele. Esitatud muusikateostest oli aga suureks lemmikuks taaskord Veljo Tormise looming,” jagas dirigent Teele Utt muljeid.

Tema sõnul on laululastel kogu reisist väga positiivsed emotsioonid. “Lisaks suurepärasele tulemusele jätsid lauljatele sügava mulje ka suursugused kontserdipaigad ning festivali rahvusvahelisus,” märkis Utt.

Lisaks konkursile osales Lastekoor Ellerhein töötubades ning andis Viinis kokku 6 kontserti, esitades mitu eriilmelist kava. Kontserdid toimusid Viini kuulsamates kontserdipaikades, teiste hulgas Püha Stephani katedraalis, Viini Kontserdisaalis, Peetri kirikus jpt. Samuti oli kooril suurepärane võimalus esineda koos maailmakuulsa Viini Poistekooriga.

Kooristuudio Ellerhein Lastekooris laulavad 10-15 aastased tüdrukud mitmetest Tallinna koolidest. Kooriga töötavad dirigendid Anneli Mäeots ja Teele Utt ning kontsertmeister Reinut Tepp. Lastekoor Ellerhein on Tallinna huvikeskuse Kullo kollektiiv.

Laste- ja noortekooridele pühendatud World Peace Choral Festivalil toimus 22.-25. juulil Austria pealinnas Viinis.

Head Uudised GoodNews