1. Avaleht
  2. Galerii
  3. EKSKLUSIIVSED FOTOD! SUVEREPORTERIS! Legendaarne kitarrist Francis Goya tinistab Eestis kitarrikeeli
EKSKLUSIIVSED FOTOD! SUVEREPORTERIS! Legendaarne kitarrist Francis Goya tinistab Eestis kitarrikeeli

EKSKLUSIIVSED FOTOD! SUVEREPORTERIS! Legendaarne kitarrist Francis Goya tinistab Eestis kitarrikeeli

IMG_3469Teisipäeva õhtul võis „Suvereporteri“ rõdustuudios kuulata kauneid helisid, mida võlus kitarrilt välja võrratu Francis Goya, 69-aastane, ent jätkuvalt nooruslik muusik. Belgias muusikute perre sündinud kitarrist on välja andnud umbes poolsada albumit enam kui 20 miljonis eksemplaris.

Goya on oma muusikaelus harrastanud erinevaid muusikastiile, kuid meelde on ta jäänud romantiliste ja ladina viiside interpreedina. Eestis on muusik enda sõnutsi käinud vähemalt 15 korda, eestlasi peab ta romantikast hoolivaks rahvaks ja selles näeb mees ka üht põhjust, miks ta siin hinnatud on. “Ehk ka sellepärast, et ma tegin Raimond Valgre lugude plaadi ja see, kuidas ma mängin,” arvas ta.

1980. aastal salvestas ta Moskvas kogu tollase Nõukogude Liidu tarvis albumi, mis paljude eestlasteni on ilmselt jõudnud “Meloodia” vinüülplaadina “Francis Goya kitarrimuusikat”.

1. juulil esineb muusik koos saateansambliga Elva laululaval ja 2. juulil Lohusalu sadamas. “Olen oma repertuaaris paljusid lugusid muutnud, põhjuseks on suurepärased ja imelised Eesti muusikud, kellega ma koos esinen,” rääkis Goya „Suvereporterile“. “Ma teadsin, et saan esitada teistsuguseid lugusid, näiteks Stevie Wonderi “Overjoved” ja väga romantilisi laule nagu Raimond Valgre “Sinilind””.

Muusik naerab, et Eesti lugude pealkirju on raske meelde jätta, kuid “Sinilind” jääb talle alatiseks meelde. Seda lugu mängis ta ka rõdustuudio publikule, kelleks olid JJ-Streeti imelised tänavatantsijad.

VAATA VIDEOT! EESTIS ESINEB KITARRIVIRTUOOS FRANCIS GOYA

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews