1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. JAANID RIIHIMÄEL! Eestlased nihutavad oma jaanipäeva traditsiooni põhja suunas
JAANID RIIHIMÄEL! Eestlased nihutavad oma jaanipäeva traditsiooni põhja suunas

JAANID RIIHIMÄEL! Eestlased nihutavad oma jaanipäeva traditsiooni põhja suunas

Karl MadisNagu me teame, elab ja töötab teisel pool lahte kümneid tuhandeid eestlasi, kes on oma uuele asukohamaale kaasa viinud ka palju eestlaslikku. Juba teist aastat järjest saavad Soomes elavad eestlased tähistada jaanipäeva Eesti jaanikommete kohaselt.

Sel aastal toimub üritus 11. juunil Riihimäel. Laval on armastatud Eesti artistid – Smilers, Karl-Erik Taukar & Band ning Karl Madis & Karavan!

Superstaari saatest tuntuks saanud Karl-Erik Taukar ei ole siiani oma bändiga Soomes veel esinenud. Esmakordselt on võimalik Soomes elavatel eestlastel näha seda pöörast koosseisu üles astumas Eestlaste Jaanitulel.

Armastatud ansambel Smilers sai alguse just Soomes aastal 1993. Praeguseks on nad välja andnud juba 15 stuudioalbumit ning on menukaim Eesti ansambel. Kõigi rõõmuks on nad taas Soomes ning astuvad üles Eestlaste Jaanitulel!

Karavan on tuntud ja armastatud Eesti ansambel, kes esmakordselt esines Soomes juba 1990. aastate alguses ning nüüd üle pika-pika aja on võimalik neid taas Soomes kuulata.

Traditsioonilisi jaanimänge nii suurtele kui ka väikestele viib läbi Venno-Jaan Loosaar. Toimub köietõmbe võistlus ja saab tõsta sangpommi. Pere pisematele on üritusel lõbus Lasteala ning tegevusi pika päeva jooksul jätkub kõigile. Festivali toitlustusala täidab külastajate kõhud hea ja paremaga kodumaalt.

Väravad avatakse juba 15.00.

Üritus toimub 70 km kaugusel Helsingist, Riihimäe Messupuisto Festivaliplatsil. Külastajad saavad jaanitulele mugavalt Helsingist rongiga. Igal tunnil sõidab mõlemas suunas rong, sedasi saab ka peale Jaanipidu mugavalt tagasi koju. Üritusele autoga tulijad saavad jätta oma sõidukid festivali parklasse.

Kes soovivad telkida või kämpingutes ööbida leiavad infot Lempivaara Campingust.

Piletid Jaanipäevale on müügis Piletilevis, Tikettis ja kohapeal. Lapsed alla 12. eluaasta (k.a) pääsevad üritusele pileti ostnud täiskasvanuga tasuta!

jaanituli

Head Uudised GoodNews