1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Konkursile “Noor helilooja 2015” laekus 24 põnevat tööd
Konkursile “Noor helilooja 2015” laekus 24 põnevat tööd

Konkursile “Noor helilooja 2015” laekus 24 põnevat tööd

Konkursile_Noor helilooja 2015_laekus 24 põnevat töödKonkursile “Noor helilooja 2015” laekus 24 helitööd üle Eesti. 10. märtsil otsustab žürii, kes pääsevad finaalvooru ja saavad oma loomingut esitleda noortefestivali mini-EMP raames toimuval kontserdil.

“Konkursile laekus muuhulgas elektroonilisi teoseid ja rahvaviisidel põhinevaid töid, üllatavalt paljud olid oma teoses kasutanud pillina akordionit,” rääkis konkursi korraldaja, Eesti Muusikafondi ja Loomelabori juht Kristo Matson. “Tundub, et Klassikatähtede saates finaali jõudnud Henri Zibo üleskutse populariseerida akordionit kui kontserdisaali instrumenti on noorte heliloojate poolt elevat poolehoidu leidnud.” Matson lisas, et žürii hindab laekunud töid anonüümselt, märksõnade järgi, ega tea, kes konkreetselt mingi töö kirjutanud on. Žüriisse kuuluvad heliloojad Märt-Matis Lill, Mariliis Valkonen ja Ardo-Ran Varres.

Konkursile “Noor helilooja 2015”oodati töid 12-21-aastastelt noortelt. Teosed pikkusega 2-5 minuti pidid olema kirjutatud 2-4 instrumendile või vokaalile ja kuni kolmele instrumendile, sh klaver ei olnud lubatud, kasutada võis elektroonikat. Esamkordselt toimuv konkurss on pühendatud Arvo Pärdile ja Veljo Tormisele. Konkursi finaal toimub 15. aprillil kell 18 Eesti Heliloojate Liidu maja saalis Lauteri tn 7c.

Konkursi auhinnafond jaguneb: I koht 150€, II koht 100€, III koht 50€.  Eriauhinna panevad välja Arvo Pärdi Keskus ning festival Eesti Muusika Päevad.

Konkurss “Noor helilooja 2015” on Loomelabori algatus, mis annab noortele võimaluse tutvustada oma loomingut laiemale publikule ja saada professionaalide tagasisidet. Konkurss toimub koostöös Eesti Heliloojate Liiduga.

Head Uudised GoodNews