1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. NOORTE TANTSUPIDU! Paides näeb esmakordselt noorte tantsupeo kava täies ulatuses
NOORTE TANTSUPIDU! Paides näeb esmakordselt noorte tantsupeo kava täies ulatuses

NOORTE TANTSUPIDU! Paides näeb esmakordselt noorte tantsupeo kava täies ulatuses

Noorte laulu- ja tantsupidu15. mail toimub Paide kultuurikeskuses tantsu- ja võimlemisrühmade juhtidele XII noorte tantsupeo kava esitlus-seminar, kus esmakordselt mängitakse läbi kogu peo kava.

Tegemist on tantsupeo õppeprotsessi osaga, mida kasutatakse alates 2007. aasta noortepeost selleks, et õpetajad ja lavastusmeeskond näeksid ja kogeksid võimalikult varakult kogu kava tervikpilti elavas esituses.

Esitluskontserdil kannavad tantsupeo kava ette tantsuansambli Sõleke rühmad, Tallinna Prantsuse Lütseumi tantsurühm Leesikad, Jüri Gümnaasiumi ja Tallinna Pedagoogikaülikooli tantsurühmad, Jõgevahe Pere neidude rühm ning spordiklubi Finess ja võimlemisklubi Janika rühmad “Forfett” ja “Marmoset” võimlejad.

Lisaks korraldatakse kava esitluskontserdil Paides rahvarõivateemaline loeng. Rahvarõivaspetsialist Anu Randma annab sel teemal Paides nõu laiale auditooriumile, aga huvi korral ka personaalselt. 5.-6. klassi segarühmadele on kavas koreograaf Elo Unt’i poolt loodud tants “Näljamihkel”, kus kasutatakse spetsiaalset nukku. Lisaks korraldatakse 5.-6. klassi õpetajatele eraldi töötuba, kus õpetatakse Näljamihklit tegema. Päev lõppeb XII noorte tantsupeo kava esitlusega.

Allikas: Kuma FM

Head Uudised GoodNews