1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tudeng sai teadustöö auhinna digiretsepti uurimise eest
Tudeng sai teadustöö auhinna digiretsepti uurimise eest

Tudeng sai teadustöö auhinna digiretsepti uurimise eest

1215930_14474450Majandus- ja taristuminister Urve Palo andis teisipäeval Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) magistrile Priit Kruusile üle parima teadustöö auhinna IKT-alase riikliku tudengi teadustöö eest, mille teema oli “Eesti üleriigilise digiretsepti süsteemi hindamise raamistiku arendamine”.

Töö juhendaja oli TTÜ doktorant Liisa Parv. Palo sõnas auhinda üles andes, et peab IKT-teemaliste teadustööde osakaalu suurenemist tähtsaks nii pehmetes kui ka tehnilistes valdkondades. “Eesti tudengitel ja teadlastel on teiste riikide kolleegide ees eelis, kuna Eesti pakub oma infoühiskonnaalaste lahenduste ja teenustega mõõtmatut hulka uurimisvaldkondi,” vahendas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) Palo sõnu. “Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi auhinnaga tunnustame töid, millel on suurim mõju.”

Priit Kruusi teadustööl on kõrge väärtus Eesti riigi arendatavate e-teenuste kontekstis, kuid eeskätt e-Tervise infosüsteemi arenduses ning selle mõjude hindamises. MKM-i žürii hindas töö puhul kõrgelt nii teemavalikut ja selle mõju infoühiskonna arendamisele kui ka konkreetseid ettepanekuid poliitikakujundajatele ja süsteemiarendajatele.

Üliõpilaste teadustööde riiklikku konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur. Konkursi eesmärk on väärtustada teadus- ja arendustegevust üliõpilaskonnas, stimuleerida üliõpilaste aktiivsust teadus- ja arendustegevuse alal ja avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud üliõpilastele ja üliõpilaskollektiividele.

Konkursile laekus 511 teadustööd.

Head Uudised GoodNews