1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ukraina kultuurikeskus korraldab lõimumisele kaasa aitavaid töötube
Ukraina kultuurikeskus korraldab lõimumisele kaasa aitavaid töötube

Ukraina kultuurikeskus korraldab lõimumisele kaasa aitavaid töötube

Foto: Interdeko
Foto: Interdeko

Ukraina kultuurikeskus viib augustis ja septembris mitmetes Eesti linnades läbi eesti, vene ja ukraina rahvuspäraste mänguasjade meisterdamise töötube, mis võimaldavad erineva kultuuritaustaga inimestel ühiselt tegutseda ja aitavad seeläbi lõimumisele kaasa.

Paralleelselt mänguasjade valmistamise töötubadele toimuvad ka lõimumisteemalised etendused ja näitus, kus on eksponeeritud Eestile, Venemaale ja Ukrainale iseloomulikud rahvuslikud mänguasjad. Varasemalt on Ukraina kultuurikeskuses sama projekti raames käsitsi valmistatud paberit.

Projektijuhi Anatoli Ljutjuki sõnul on sedalaadi lähenemine lõimumisele suurepärane võimalus tutvuda erinevate kultuuridega ja vastastikuste koostöövõimalustega, mille läbi teadvustatakse lõimumise olulisust ühiskonnas. “Valisime projekti keskseks teemaks just mänguasjad, kuna rahvakunst iseloomustab ilmekalt ja nähtavalt kultuurilisi eripärasid ning sarnasusi. Mänguasjade misterdamise abil on meil võimalus tugevdada kultuuridevahelist sallivust ja koostööd vastastikuse suhtluse rikastamiseks,” lisas Ljutjuk.

Näitus, etendused ja töötoad toimuvad lisaks Ukraina kultuurikeskusele 9.-18. augustini Narva linnuses, 19.-28. augustini Tartu Mänguasjamuuseumis, 29. augustist  7. septembrini Põlva kultuuri- ja huvikeskuses ja 8. -17. septembrini Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuses.

Projekti “Lõimumine” elluviimist rahastab MISA Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondist ja kultuuriministeeriumi kaudu riigieelarvest.

Head Uudised GoodNews