1. Avaleht
  2. Kunst
  3. TULE JA TUTVU! Ahviaasta algus tõi Rakvere teatrisse kunstnikepaari kolm näitust
TULE JA TUTVU! Ahviaasta algus tõi Rakvere teatrisse kunstnikepaari kolm näitust

TULE JA TUTVU! Ahviaasta algus tõi Rakvere teatrisse kunstnikepaari kolm näitust

Ahviaasta algus tõi Rakvere teatrisse kunstnikepaari kolm näitust8. veebruaril kell 17.17 avati Rakvere Teatrikohvikus kolm erinevat näitust kahelt kunstnikult —  nende nimetuseks on “Kooselu”, “Tõde on hapu” ja “Kaks maailma”.

Oma tee Rakverre on leidnud Tartu Kõrgema Kunstikooli maaliosakonna dotsent Sirje Petersen ja tema abikaasa Per William Petersen, kes kolis Taanist Tartusse 10 aastat tagasi ja nüüd viljeleb oma kunstitegevust Eestis.

Sirje käekirja iseloomustab kontrasti põhimõte – ta vastandab kiht-kihilist pastoosset ja faktuurset maalipinda õhukesele ja laseerivale, samaaegselt vahelduvad jõuliste pintslilöökide ja erksa värvi abil edasi antud dramaatilised tunded rahuliku ja harmoonilise koloriidiga. Ta kujutab oma maalidel Inimest, kes on pidevas muutumises, otsides oma kohta ajas ja ruumis, et suhestuda teda ümbritsevasse sür­reaalsesse maailma.

Peri jaoks on loominguline töö võimalus uurida ja proovida ning seletada asju eelkõige iseendale. Kunsti peab ta väga egokeskseks, mis vahel suudab siiski ka teisi kõnetada.

Kaks põnevat kunstnikku annavad edasi omapoolse soovituse: kõndigem mööda maja ringi avatud silmadega ja suhestugem!

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews