1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VABA RAHVA LAUL! Renate soovitab eestlastel rohkem hinnata meie ainulaadset maad ning kanda edasi meie rahva traditsioone
VABA RAHVA LAUL! Renate soovitab eestlastel rohkem hinnata meie ainulaadset maad ning kanda edasi meie rahva traditsioone

VABA RAHVA LAUL! Renate soovitab eestlastel rohkem hinnata meie ainulaadset maad ning kanda edasi meie rahva traditsioone

Renate_fotograafiLiisaHärmsonJuba täna, 20. augustil toimub Keila lauluväljakul suur kontsert Vaba Rahva Laul, kus astuvad üles Ott Lepland, Koit Toome, Alen Veziko, Gerli Padar, Mart Müürisepp jpt., et anda üks võimas ligi kolm tundi kestev kontsert. Esinejate seast leiab ka paljude eestlaste lemmiku Renate Saluste.

Uurisime Renate käest, kuidas tähistab tavaliselt tema Eesti Vabariigi tähtpäevasid ning mida rahvuspühad talle tähendavad.

Milline emotsioon on lauljale astuda üles nii rahvuslikul päeval Eesti inimeste ees?

Ootan Vaba Rahva Laulu esinemisi suure ärevusega, seda enam, et saan seal esitada enda kirjutatud laulu „See Maa“, mis just nimelt räägib meie Eestimaa ilust ja valust. Ilmselt lõplik emotsioon selgub alles laval olles, aga kujutan ette, et need esinemised võivad tulla minu enda jaoks väga südantsoojendavad.

Millised näevad tavaliselt välja teie jaoks Eesti Vabariigi tähtpäevad, kui te parajasti laval ei ole?

Olen tavaliselt jälginud televiisorist vastavat eriprogrammi ning kõrvale söönud mõnda enda tehtud kooki. Muidugi heiskame ka lipu.

Miks teie meelest on Eesti rahvale vajalik, et saaksime ikka ja jälle kokku tulla ning koos laulda?

Et iseendale tuletada meelde kui hea ja oluline on elada kokkuhoidvas-iseseisvas riigis, tunda ühtsustunnet – laul aitab kindlasti seda emotsiooni võimendada.

Kas sellisel sündmusel on lauljale repertuaar kindlalt ette öeldud või saab ka ise sõna sekka öelda?

Vaba Rahva Laulu esinemiste puhuks suuremat valimist minu laulude vahel ei olnud, oli selge, et „See maa“ on antud sündmusele hästi sobiv pala.

Mis on teie soovitus igale Eesti inimesele, kuidas igapäevases elus rohkem nautida hetki ning tunda uhkust selle üle, kes me oleme ja mis meil on?

Soovitaksin rohkem hinnata meie ainulaadset maad ning kanda edasi meie rahva traditsioone ja kombeid, et meie kultuur võimalikult kaua säiliks.

KUULA RENATE LAULU “SEE MAA”!

Joanna Müür 

Head Uudised GoodNews