1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algab Tammsaare-teemaline Vikipeedia võistlus
Algab Tammsaare-teemaline Vikipeedia võistlus

Algab Tammsaare-teemaline Vikipeedia võistlus

Foto: linnamuuseum.ee/tammsaare

Alates 30. augustist algab Vikipeedias avalik Tammsaare-võistlus.

Võistluse korraldajateks on A. H. Tammsaare muuseum Kadriorus, SA A. H.Tammsaare Muuseum Vargamäel ja MTÜ Wikimedia Eesti.

Võistlusartiklite tähtajaks on 12. november, võitjad kuulutatakse välja 29. novembril.

Võistluse põhieesmärgiks on Vikipeedias oleva A. H. Tammsaare artikli täiustamine. Kõrvaleesmärk on Tammsaare loomingu kohta käivate artiklite toimetamine ning uute artiklite kirjutamine.

„Usaldusväärset ja põhjalikku infot Tammsaare kohta ei ole netist lihtne leida. Vikipeedias olevad artiklid tahavad korrastamist ja täiendamist, sest tõenäoliselt ammutab enamik noori inimesi oma esmateabe kirjanikust just interneti ja Vikipeedia vahendusel“, selgitas Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino.

MTÜ Wikimedia Eesti esindaja Ave Maria Mõistliku sõnul on Tammsaare teema Vikipeedias hädasti vaja üle vaadata. „Väga mitmed Tammsaare-teemalised artiklid on toimetamise või muude märkustega. Tammsaare juubeliaasta sees võiks vähemalt Tammsaare enda artikkel igasugu märkusemallidest vabaneda.“

Peaauhinnaks on eksklusiivne fotoseanss ajastupärastes rõivastes koos kaaslasega Tammsaare korteris; „Tõe ja õiguse“ audioraamat; lisaks kingitakse tublimatele muuseumide kinkekaarte, raamatuid ja Vikipeediaga seotud väikseid meeneid. Võistluse tingimused ja reeglid leiab Tammsaare muuseumi kodulehelt ning Vikipeedia esilehelt.

Artikleid hindavad A. H. Tammsaare Muuseumi juhataja Maarja Vaino, muuseumi kuraator Berit Kaschan, Tammsaare Muuseumi Vargamäel juhataja Aune Suve, kirjandusloolane ja ajakirja Looming peatoimetaja asetäitja Toomas Haug, eestikeelse Vikipeedia vabatahtlik toimetaja ja MTÜ Wikimedia Eesti liige Ott Heinapuu.

Head Uudised GoodNews