1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Apollos avatakse rahvusvahelise LEGO robootikavõistluse hooaeg
Apollos avatakse rahvusvahelise LEGO robootikavõistluse hooaeg

Apollos avatakse rahvusvahelise LEGO robootikavõistluse hooaeg

Apollo tunnustas eile 2013. aasta parimaid autoreid4. augustil kell 18 avatakse Tallinna Solarise Apollos Junior FIRST® LEGO® League Eesti esimene ametlik hooaeg ning tehakse teatavaks rahvusvahelise võistlusprogrammi teema. Toimub võistkondade registreerimine, LEGO® robotite meisterdamise töötoad 2-10aastastele lastele, nutitelefonide teel juhitavate robotite ralli täiskasvanutele, „Jänku-Juss ja robootika“ töövihiku esitlus ja auhinnamängud.

Junior FIRST® LEGO® League on 6-9aastastele mõeldud programm, kus lapsed saavad juhendaja abiga leida uudseid tehnoloogilisi lahendusi, meisterdada LEGO® klotsidest roboteid ning võtta mõõtu eakaaslastega mujalt maailmast. 2014/2015 hooaja teemaks on „ThinkTank: Redefining Learning“, mis ärgitab üle 26 000 lapse 14 riigist välja pakkuma viise, kuidas ammutada iga päev uusi teadmisi. Kahe- kuni kuueliikmelisi võistkondi koos kahe täiskasvanud juhendajaga saab registreerida Apollos ürituse toimumise ajal või aadressil www.robootika.ee.

Eesti koolirobootika eestvedaja, MTÜ Robootika tegevjuhi, Heilo Altini sõnul võeti 2013. aastal alanud pilootprogramm hästi vastu, mistõttu pandi koostöös Lasteveeb OÜ-ga alus Eesti esimese eel- ja algkoolilastele mõeldud robootikatöövihiku valmimisele. „Jänku-Juss ja robootika“ töövihik äratab 2-10aastastes lastes huvi robotite ehitamise ja programmeerimise vastu ning on Apollo kauplustes müügil koos temaatilise lauamängu ja õpetliku DVD-ga.

Apollo Holding OÜ tegevjuhi Mauri Kristjan Dorbeku sõnul on Apollol hea meel kaasa aidata Eesti laste seas teaduse ja tehnoloogia populariseerimisele. Esimese jaekauplusena Eestis võttis Apollo oma sortimenti LEGO® Educational WeDo baaskomplekti, mis annab algteadmised robotite ehitamisest ja programmeerimisest.

LEGO® robotite praktilised töötoad leiavad aset viies Apollo kaupluses üle Eesti ning on osalejatele tasuta:

04.08 Tallinna Solarise Apollo kell 18.00-20.00
05.08 Tartu Kaubamaja Apollo kell 18.00-19.00
06.08 Viljandi UKU Keskuse Apollo kell 18.00-19.00
07.08 Rakvere Kroonikeskuse Apollo kell 18.00-19.00
09.08 Pärnu Keskuse Apollo kell 12:00-13:00

Eesti suurimasse raamatukaupluste ketti Apollo kuulub 12 kauplust üle Eesti ning internetikaubamaja aadressil Apollo.ee. Apollo missiooniks on pakkuda mugavat ostukeskkonda, sõbralikku ja asjatundlikku teenindust ning suurimat valikut raamatuid, filme, muusikat ja mänge olulisemates sõlmpunktides üle Eesti.

Pressiteatega on kaasas foto Solarise Apollos toimunud robootika töötoast 31. mail 2014.

19. aprillil 2014 Tartu AHHAA Keskuses toimunud Junior FIRST® LEGO® League pilootprogrammi avaürituse ja robotiralli videot vaata siit:

Head Uudised GoodNews