1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Heakorrakuu 2014 peateemaks on mereäärsete alade korrastamine
Heakorrakuu 2014 peateemaks on mereäärsete alade korrastamine

Heakorrakuu 2014 peateemaks on mereäärsete alade korrastamine

79708Järgmisel nädalal algava traditsioonilise heakorrakuu talgud toimuvad Soome lahe aasta tähistamise raames peamiselt mere- ja veekogude äärsetel aladel. Linnaelanike kaasatakse ka oma koduümbruse korrastamisse. Linnakoristamise kampaania eesmärk on suurendada elanike keskkonnateadlikkust ja teha pealinn Tallinna päevaks, 15. maiks, üheskoos puhtamaks ja ilusamaks. Heakorrakuu tunnuslause on „Lööme linna läikima!”.

Sel aastal stardib heakorrakuu ülemaailmsel Maa päeval, 22. aprillil, mil Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi juures istutakse algklasside osavõtul kolm iluõunapuud.

Avatalgud toimuvad 26. aprillil Stroomi rannas Põhja-Tallinnas heakorratalgute ja kogupere üritusega. Pärast koristustööd mere ääres ja rannapargis toimub kontsert, pakutakse talgusuppi ning talguliste vahel loositakse auhindu.

Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute, korteriühistute jt-ga. Seoses Soome lahe aastaga ühineb Tallinn 10. mail 2014 üleeuroopalise algatusega „European Clean-up Day”. Seetõttu korraldavad kõik linnaosad, lisaks oma tavapärastele heakorrakuu talgutele ja tegevustele koristustalgud ka 10. mail. Võimalusel toimuvad talgud mere, jõe või muu veekogu ääres:

  • Põhja-Tallinnas algusega kell 10 Pelguranna tn-l Kopliranna ja Puhangu vahel
  • Kesklinnas algusega kell 10 Russalka rannaalal; Aegna saare talgutele toimub väljasõit Kalasadamast kell 11
  • Lasnamäel algusega kell 11 Pirita jõeoru MK-alal
  • Kristiines algusega kell 11 Löwenruh`i pargis
  • Pirital algusega kell 11 Pirita rannametsas
  • Mustamäel algusega kell 10 Sütiste parkmetsas
  • Haaberstis algusega kell 10 Kakumäe poolsaare ida- ja läänekaldal
  • Nõmmel algusega kell 11 Hüppetorni metsas Raja tänava piirkonnas

Haljastuses on heakorrakuul tähelepanu all kevadlillede istutamine linna peenardele ja vaasidesse ning haljastuse kvaliteedi tõstmine.

Ohtlike jäätmete kogumine linnaosades toimub 26.-27. aprillil ja 03.-04. mail järgmiselt: 26.04.2014 – Põhja-Tallinn ja Mustamäe; 27.04.2014 – Pirita ja Lasnamäe; 03.05.2014 – Haabersti ja Kristiine; 04.05.2014 – Kesklinn ja Nõmme.

Tallinna Transpordiametil on plaanis korrastada ja uuendada ühistranspordi ootepaviljone. Tallinna Kommunaalameti eestvedamisel puhastatakse tänavaid, ohutussaari ja teemaid ning pestakse ühissõidukite peatustes paiknevaid prügikaste ja pinke. Aprilli- ja maikuu jooksul on plaanis liivavahetus Kalamaja kalmistupargi ja Kadrioru Noortepargi mänguväljakutel.

Heakorrakuu lõpetamine toimub 17. mail algusega kell 16 Mustamäel Männi pargis Mõtiskluste aia avamisega ning aktiivsemate talguliste tunnustamisega. Toimub kontsert, kus peaesinejaks on Anne Veski.

Heakorrakuu kampaaniat koordineerib Tallinna Keskkonnaamet. Tallinnas hakati ametlikult korraldama kevadisi heakorrakuid 22 aastat tagasi. Kõik heakorrakuu üritused on TASUTA.

[iframe src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/x1mprpy”]
Heakorrakuu 2014 Anne Veskiga by Tallinna_keskkonnaamet

Head Uudised GoodNews