1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lasnamäe Gümnaasium avas oma uuenenud maja uksed
Lasnamäe Gümnaasium avas oma uuenenud maja uksed

Lasnamäe Gümnaasium avas oma uuenenud maja uksed

IMG_7085Täna avati pidulikult Lasnamäe Gümnaasiumi vastrenoveeritud koolihoone.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar märkis avakõnes, et tallinlased võivad rõõmu tunda selle üle, et enamik linna koolimaju on juba korda tehtud. „Mis veel vajaka, saab korda paari lähima aasta jooksul,“ tõdes Savisaar. „Täna on aga põhjust rõõmustada meil teiega – 1100 last saab taas alustada õppetööd mugavas ja kaasaegses majas. See on tähtis eelkõige Lasnamäe lastele, kuid oodatud on ka vene kodukeelega lapsed meie lähivaldadest, kus venekeelse hariduse võimalused puuduvad. Juba praegu käib siin nii Rae kui ka Viimsi valla lapsi.“

IMG_7149Savisaare sõnul peab Tallinna linn väga oluliseks, millistes tingimustes lapsed õpivad. „Soojad ja valged klassitoad on tänapäeval juba iseenesest mõistetavad. Lasnamäe Gümnaasiumi uuenenud majas on moodsa aja vajadusi arvesse võetud. Kool sai keemia- ja füüsikalaborid ning auditooriumi, vähem tähtsad pole võimalused sportimiseks ja vaba aja veetmiseks. Kuna vahetunni ajal on koridoris ligikaudu 250 last, väärivad märkimist ka õpilastele mõeldud puhkenurgad,“ kõneles linnapea. „Loodan, et te olete oma ilusa majaga rahul ning et õppimine ja õpetamine on siin tõeline nauding. Õpilastele soovin palju eluks vajalikke teadmisi ja häid hindeid, õpetajatele aga julgust ja soovi rakendada õppeviise, mis panevad lastel silmad särama. Sellele aitab ehk kaasa ka linnapoolne kingitus – väärikas Estonia klaver.“

IMG_71751979. aastal rajatud hoone läbis kaheksa kuuga põhjaliku uuenduskuuri. Nii sai maja sai juurde kaks korrust: B-korpusele kolmanda ning C-korpusele viienda korruse, mis tähendab 1330 m2 täiendavat põrandapinda. 1. ja 2. korrus kohandati spetsiaalselt algklassidele.

Kaasajastatud said kõik tehnosüsteemid, soojustatud fassaad ja vahetatud aknad. Rekonstrueeriti staadion, laiendati sööklat, rajati jalgrattahoidla 50 ratta jaoks jne. Mõeldud on ka erivajadustega lastele – koolil on nüüd invalift ja sobivad sissepääsud. Kogu rekonstrueerimine läks maksma 4,2 miljonit eurot.

Ehitus-projekteerimistöid teostas Bauschmidt OÜ, ehitusjuhtimise ja omanikujärelevalve teenust osutas AS Telora E ja sisustuse tarnis Kitman Thulema AS.

Head Uudised GoodNews