1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nestor Noorteparlamendile: Riigikogus on olnud vahva noorte nädal
Nestor Noorteparlamendile: Riigikogus on olnud vahva noorte nädal

Nestor Noorteparlamendile: Riigikogus on olnud vahva noorte nädal

Noorteparlament Foto: Archibald Stewan Kald
Noorteparlament
Foto: Archibald Stewan Kald

Riigikogu esimees Eiki Nestor õnnitles täna Toompeale kogunenud Noorteparlamenti Riigikogu hiljutise otsuse üle langetada kohalikel valimistel valimisiga ning esitas noortele poliitikahuvilistele kolm palvet.

„On olnud vahva noorte nädal. Sel nädalal Riigikogu poolt heaks kiidetud põhiseaduse muudatus, mis võimaldab 16- ja 17-aastastel osaleda kohalikel valimistel hääleõigusega, on olnud Eesti aktiivsete noorte idee,“ ütles Nestor. „Nende häälte kokkusaamine põhines ka nüüd noorte aktiivsel tööl ja suhtlusel Riigikogu fraktsioonidega. Kõigile neile, kes selle idee eest võitlesid – palju õnne.“

Nestor esitas noortele ka kolm palvet. Esiteks, et nad tunneksid uhkust Eestimaa üle ja armastaksid oma kodumaad, kuid oleksid samas ka eurooplased ja maailmakodanikud. Teiseks, et nad oleksid demokraadid ja austaksid ka teiste inimeste arvamusi ning kolmandaks, et nad oleksid sallivad teiste inimeste suhtes.

Noorteparlament on MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Õpilasesinduste Liidu poolt ellu kutsutud projekt, mis on suunatud 13.-26. aastastele noortele. Selle peamiseks eesmärgiks on kaasata noori riiklikesse otsustusprotsessidesse ning anda neile seeläbi võimalus kaasa rääkida neid puudutavatel teemadel.

Noorteparlamendi raames kogunevad 101 delegaati üle Eesti Riigikogus, et esindada noorte arvamust üle Eesti. Esimene Noorteparlamendi istung toimus Riigikogus mullu detsembris, seekordne on teine.

Täna tegeletakse Noorteparlamendi sotsiaalkomisjoni, majanduskomisjoni, kultuurikomisjoni, õiguskomisjoni ning välis- ja Euroopa Liidu asjade komisjoni materjalidega. Samuti valitakse lastesõbralik ühiskonnategelane.

Head Uudised GoodNews