1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Pirita ja Pikakari supelrannad saavad ka tänavu sinilipu ökomärgise
Pirita ja Pikakari supelrannad saavad ka tänavu sinilipu ökomärgise

Pirita ja Pikakari supelrannad saavad ka tänavu sinilipu ökomärgise

Pilved_foto_Matti PaglantRahvusvahelise keskkonnahariduse fondi (FEE) žürii tegi ka tänavu otsuse tunnustada kahte Tallinna supelranda – Pirita ja Pikakari sinilipu ökomärgisega.

Sinilipu ökomärgis heisatakse rohkem kui 4000 supelranda ja väiksesse sadamasse üle maailma 49 riigis. Eestis taastati võimalus taotleda sinilippu eelmisel aastal Tallinna linna ja Eestimaa Looduskaitse Seltsi koostöö raames. Tallinnas koordineerivad randade keskkonnateadlikumat haldamist Pirita ja Põhja-Tallinna linnaosavalitsused ning Tallinna keskkonnaamet.

Tallinna linnavalitsuse teatel on ökomärgise saamine tunnustus kahele pealinna supelrannale nende teenuste ja veekvaliteedi kõrge taseme eest. „Sinilipu heiskamine Tallinna supelrandadel muutub heaks tavaks,“ sõnas abilinnapea Arvo Sarapuu. „Veel kord saime rahvusvahelise tunnustuse Pirita ja Pikakari randade keskkonnaseisundile ja teenustele, mis näitab randade kõrget kvaliteeditaset,“ ütles Sarapuu.

Sarapuu sõnul teeb ökomärgise saamine pealinnast mitte ainult turismikeskuse, vaid ka puhke- ja loodusturismi sihtpunkti. „Iga külastaja võib ise veenduda, et mõlema supelranna taristu ja teenuste kvaliteet on viinud ökomärgise kriteeriumite nõuetele vastavusse“, sõnas abilinnapea. „Ka selle aasta suveks on supelrandadele planeeritud keskkonnateemalised perepeod ja ökotelkide päevad, Tallinna keskkonnaamet publitseerib kolmes keeles bukletid Pikakari ja Pirita kaitsealustest objektidest ja puhkealadest, mis on rannalistele kättesaadavad,“ lisas Sarapuu.

Pirita rand on kõige vanim tegutsev avatud supelrand Tallinnas. Liivaranna pikkus on ligi 2,45 kilomeetrit. Pikakari supelrand sai valmis 2007.aastal. Ta asub Põhja-Tallinnas Paljassaare poolsaarel Katariina kai kõrval. Liivaranna pikkus umbes 250 meetrit.

Head Uudised GoodNews