1. Avaleht
  2. Äri
  3. Starman viis lõpule Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates ostutehingu
Starman viis lõpule Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates ostutehingu

Starman viis lõpule Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates ostutehingu

Starman_logo12. veebruaril 2015 viis Starman lõpule ostutehingu, mille tulemusel omandas Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates. Eelmisel nädalal Leedu konkurentsiametilt heakskiidu saanud tehingu väärtus oli 56,3 miljonit eurot.

Möödunud aasta detsembris sõlmitud ostu-müügi lepingu kohaselt omandas Starman 100 protsenti Cgates’i aktsiatest. Osaluse müüjateks olid SEB Venture Capital, SEB-stiftelsen pensionifond ja USA päritolu investeerimisettevõte Advanced Broadband. Tehingut, mille väärtus ulatub 56,3 miljoni euroni, finantseeris rahvusvaheline investeerimisettevõte East Capital Explorer koos SEB ja Swedbankiga. Tehingu käigus investeeris East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suurenes 62 protsendini.

Starmani juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul annab Cgates’i omandamine hea platvormi edasiseks konsolideerimiseks Leedu turul. Tiivel lisas, et Starman ja Cgates teevad tihedat koostööd ning tegevuste ühtlustamise tulemusena tekib oluline sünergia, alates tootearendusest ja ühiste teenuseplatvormide kasutamisest kuni programmide sisseostuni.

Cgates on Leedu suurim kaabel-TV operaator, mille fiiberoptiline võrk ulatub 300 000 koduni 12 linnas. Cgates’il on 125 000 TV-teenuse ja 70 000 internetiteenuse klienti. 2014. aastal ulatus ettevõtte müügitulu 14 miljoni euroni ja EBITDA marginaal oli 45 protsenti.

AS Starman on Eesti juhtiv telekommunikatsiooniettevõte, mille teenuseid kasutab iga kolmas Eesti kodu. Ettevõte pakub fiiberoptilise võrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni vahendusel. Starmani 2014. aasta käive oli 33,6 miljonit eurot ja EBITDA 15,9 miljonit eurot. Starman annab tööd rohkem kui 300 inimesele.

East Capital Explorer AB on NASDAQ Stockholm börsil noteeritud Rootsi investeerimisettevõtte. East Capital Explorer loodi eesmärgiga muuta investeerimisvõimalused Ida-Euroopas lihtsamini kättesaadavaks. East Capital Exploreri eesmärk on investeerida kasvavatesse sektoritesse nagu jaekaubandus, tarbekaubad, finantsvahendus ning kinnisvara.

Head Uudised GoodNews