1. Avaleht
  2. Äri
  3. TERVISLIK TENDENTS! Pühade ajal ostetakse rohkem rohelist
TERVISLIK TENDENTS! Pühade ajal ostetakse rohkem rohelist

TERVISLIK TENDENTS! Pühade ajal ostetakse rohkem rohelist

Rimi Laagris
Rimi Laagris

Rimides on hakanud viimastel aastatel näitama jaaninädalal müügikasvu ka teised toiduained peale grillvorstide ja grill-liha. Eestlased on hakanud rohkem hindama kalaliha, eksootilisi puu- ja köögivilju ning värsket salatit.

„Tundub, et Eesti inimesed muutuvad aina teadlikumaks sellest, milline on tasakaalustatud toidulaud,“ sõnas Rimi ostujuht Margus Amor. „Jaaninädalal ostetakse küll suurtes kogustes grillvorste ja -liha, kuid jõudsalt kasvab sel perioodil ka erinevate kalatoodete müük. Jaaninädalal müüme kalatooteid umbes 50 tonni, mis on poole rohkem kui kampaaniate ajal.“

„Samuti kasvab suvel erinevate puu- ja köögiviljade müük, mille üks põhjus on kindlasti köögiviljade grillimise trend. Klientide lemmikud on ka ploomid-kirsid ning apelsinid-greibid. Suvekuudel on Rimides kõige populaarsem köögivili arbuus, mida plaanime sel jaaninädalal müüa kindlasti rohkem kui 200 tonni. Rimi müügitrende vaadates võib öelda, et eestlased grillivad jaanipäeval meelsasti kala ja söövad arbuusi,“ lisas Margus Amor.

Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu kinnitusel on eestlased võtnud hästi omaks tervisliku toitumise põhimõtted. „Tavapärane toiduportsjon ei koosne enam ainult lihast ja kartulist, vaid oma koha on taldrikul leidnud ka tervislikud köögiviljad, mis tähendab, et oma tervise eest on  hakatud rohkem hoolitsema. Jaanipäeval peaks inimesed aga endale meelde tuletama, et ülesöömine on organismile väga kahjulik ning eriti riskigruppi kuuluvatele inimestele.“

Rimi Eesti Food AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Rimi tugevuseks on tervislik kaubavalik, kvaliteetsed puuviljad ning mitmekesine omatoodete (privat lable) sortiment. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 235 kauplust, sealhulgas 40 hüpermarketit (neist 13 Eestis), 64 supermarketit (neist 22 Eestis), 133 odavmüügikauplust (neist 49 Säästumarketit Eestis).  Rimi pakub Eestis tööd ligi 2700 inimesele.

Head Uudised GoodNews