1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TURIMISHOOAEG! Tallinn valmistub turismihooajaks
TURIMISHOOAEG! Tallinn valmistub turismihooajaks

TURIMISHOOAEG! Tallinn valmistub turismihooajaks

Foto: Matti Zirk
Foto: Matti Zirk

Igakevadisel traditsiooniks saanud linna esindajate ja turismi erialaliitude ühisnõupidamisel räägiti tänavu linna suurarenduste mõjust turismisektorile, vanalinna avalikust korrast ning tegevustest, mis aitavad linna külalislahkemaks muuta.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitas, et turismi edendamiseks on olulised kõik valdkonnad, mis teevad Tallinnast külalislahke ja atraktiivse sihtkoha, kuhu tahetakse tagasi tulla ja mida soovitatakse sõpradele. „Mul on heameel tõdeda, et väliskülastajate hinnangud Tallinna külastuselamusele on läbi aastate olnud kõrged, ent see ei tähenda sugugi seda, et võiksime käed rüpes turiste oodata. Alati saab ühiste jõududega paremini,“ lisas Sarapuu.

Turismi kõrghooajal on linnas tavapärasest oluliselt rohkem inimesi. Ümarlaual juhiti tähelepanu, et linna suurarenduste käigus ei unustataks ära turismibusside peatumis- ja parkimiskohti, vajadust statsionaarsete avalike tualettide ning vaatamisväärsuste juurde suunduvate viitade järgi. Nõupidamisel osalenud tõdesid, et kohtulahendite tõttu on avanenud paremad eeldused avaliku korra tagamiseks vanalinna probleemsetes piirkondades.

Abilinnapea Sarapuu sõnul on Tallinn juba aegade hämarusest alates olnud linn, mis ei tohi kunagi valmis saada ning parenduste tõttu muutubki linn aasta-aastalt esinduslikumaks, mugavamaks ja rohelisemaks.

Ümarlaual osalesid Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti Konverentsibüroo,  Tallinna Giidide Ühingu, Tallinna Sadama, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, EAS Turismiarenduskeskuse ja turismiettevõtjate esindajad.

Head Uudised GoodNews