1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. VÄÄRTUSTA KESKKONNSÕBRALIKKUST! September on keskkonnasõbraliku liikumise kuu
VÄÄRTUSTA KESKKONNSÕBRALIKKUST! September on keskkonnasõbraliku liikumise kuu

VÄÄRTUSTA KESKKONNSÕBRALIKKUST! September on keskkonnasõbraliku liikumise kuu

LootusAbilinnapea Arvo Sarapuu sõnul propageeritakse Keskkonnasõbraliku liikumise kuu vältel linna ühissõidukite kasutamist ja auto kasutamise vähendamist ning keskkonnasõbralike liikumisviiside väärtustamist.

Septembri jooksul toimuvad keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames kõikides linnaosades üritused ja kampaaniad, sh kepikõnnid, spordi-, tervise- ja teabepäevad jms. 12.-13.septembril toimub SEB Tallinna Maraton. 18.-19.septembril korraldatakse jalgsimatk „Roheline ring Vanalinnas“.

Kuu tippsündmuseks on autovaba päev, mis sellel aastal toimub 20. septembril, Euroopa liikuvusnädala raames, algusega kell 10 Põhja-Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus. Sel päeval piiratakse kella 09.30-st 16.30-ni sõidukite sissesõit Telliskivi tänaval raudteede vahelisel lõigul. Linlastele pakutakse Telliskivi Loomelinnakus võimalust võtta osa keskkonnasõbraliku liikumisega seotud tegevustest ja nautida Bombillaz kontserti. Samal päeval toimub orienteerumismäng ühistranspordiga, mille start ja finiš on Telliskivi tänaval.

Täpsem teave ürituste kohta veebilehel: www.tallinn.ee/liikumiskuu eesti keeles ja www.tallinn.ee/rus/mobilnost vene keeles ning infovoldikus (saadaval eesti ning vene keeles linnavalitsuse infosaalis ja linnaosavalitsuste infosaalides alates 36.-st nädalast).

Head Uudised GoodNews