1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valga linnale kingiti 200 püsilille istikut
Valga linnale kingiti 200 püsilille istikut

Valga linnale kingiti 200 püsilille istikut

Anne Vaigre hostataimi paigutamas
Anne Vaigre hostataimi paigutamas

Alanud sügis tõi Valga linna haljastusse täiendust: Valga Linnavalitsuse kauaaegne koostööpartner Karukäpa Puukool OÜ kinkis Valga linnale üle 200 püsilille istiku. Järgmisel suvel saab linna haljasaladel näha erinevaid hosta ja päevaliilia sorte.

Valga Linnavalitsuse haljastuse vanemspetsialist Anne Vaigre sõnul helistas Karukäpa puukooli juhataja Madis Jürima ja andis teada, et soovib kinkida Valga linnale puukoolis kasvatatud hostade ja päevaliiliate istikuid vastavalt tootekataloogis avaldatud sortimendile. „Valikut oli raske teha, lähtusin olemasolevast taimevalikust ja selle rikastamisest. Väljavalitud istikud on tänaseks mulda pandud talvituma ja kevadel istutatakse nad linnaruumi peenardele ja vaasidesse.”

Karukäpa Puukool asub Jõgevamaal Luual ning tegutseb alates aastast 1998. Koostöö Valga linnaga on kestnud juba 13 aastat. Nende aastate jooksul on Valga linna puhkealadele toodud kasvama huvitavaid puuliike.

Karukäpa Puukool kasvatab peamiselt ilupuid, püsililledest hostade ja päevaliiliate sorte. Tootevalik on huvitav ja mitmekesine. Suures valikus on näiteks iluõunapuid, pihlakaid, pärnasid, sireleid, vahtraid ja palju muud huvitavat.

„Pedeli puhkealal on kasvamas puukoolist pärit hõbepärnasid, värvilise leherüüga vahtraid, remmelgaid, okaspuudest halli nulgu, serbia kuuske ning rumeelia mändi ja siberi seedermändi”, andis teada linnaaednik.

Et Luua on Eesti külmemaid piirkondi, võib sealkandis kasvatatud puude osas kindel olla, et need peavad talvekülmadele vastu ka Valgas ja mujal Eestis.

Head Uudised GoodNews