1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valga Vene Gümnaasiumis avati uudne Samsungi digiklass
Valga Vene Gümnaasiumis avati uudne Samsungi digiklass

Valga Vene Gümnaasiumis avati uudne Samsungi digiklass

Foto:  Oleg Hartsenko
Foto: Oleg Hartsenko

23. märtsil avati pidulikult Valga Vene Gümnaasiumi digiklass, mille sai kool auhinnaks kooliuuendusprogrammi Samsung Digipööre võidu eest. Selle piduliku päeva puhul õnnitlesid kooliperet Valga linnapea Kalev Härk, programmi algatanud Samsung Electronics Baltics’i esindaja Martin Sarap, Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land ja programmi koolitusjuht Mart Laanpere.

Samsungi digitaalses klassis on õppekohti 25 lapsele ning lisaks tahvelarvutitele sisaldab digiklass interaktiivset tahvlit ja Smart School’i klassiruumi haldamise tarkvara. Esimese näidis(digi)tunni andis kooli haridustehnoloog Eva Tšepurko, kelle sõnul saavad nende kooli õpilased ja õpetajad kasutada nüüd kõige tänapäevasemaid õppevahendeid. „Digiklass annab meile võimaluse muuta koolitunnid interaktiivsemaks ja huvitavamaks, integreerida õppetöösse ülesannete lahendamist veebis, monitoorida õpilaste tegevusi, samuti parandada koheselt tunnikontrolle ja kontrolltöid,“ ütles Tšepurko.

Valga linnapea Kalev Härk ütles digiklassi avamisel, et Valga Vene Gümnaasiumi koolipere on auhinna välja teeninud suure tööga. „Oleme Valga Vene Gümnaasiumi üle väga uhked, sest nad on inspiratsiooniks ja eeskujuks teistelegi koolidele. Meil on väga hea meel, et Samsung Digipöörde võit ja auhind just Valka tulid. Olen kindel, et vastavatud digiklass on ühtlasi nii põnev kui ka kasulik õppevahend kogu koolile,“ ütles Härk.

Auhinna andis kooli direktorile üle Samsungi esindaja Martin Sarap, kes edastas koolile Samsungi Baltimaade presidendi Taehwan Hwangi õnnitlused. „Programmis osalenud õpetajate talent ja pühendumine näitab selgelt seda, et Eesti õpetajad soovivad ja oskavad uusimat tehnoloogiat kasutada. Samsung Digipööre on lisanud õpetajatele enesekindlust ja tehnoloogia kasutamise oskusi ning programmi võit on toonud teie kooli tehnoloogia, mis on hea õppevahend nii õpilastele kui ka õpetajatele,“ sõnas Sarap.

Programmi Samsung Digipööre koolitusjuht Mart Laanpere ütles videotervituses, et Valga Vene Gümnaasium on suutnud programmis õpitut juba rakendada ning on haaranud Digipöördesse ka lapsevanemad, kohaliku omavalitsuse ning piirkonna teised koolid. „Valga Vene Gümnaasium paistab silma selle poolest, et on entusiasmi ja ettevõtlikkusega nakatanud paljusid. Kuigi nii mõnigi Eesti kool rakendab õpetamisel ja õppimisel nutiseadmeid ning kasutab digitaalset õppevara, on Valga Vene Gümnaasiumis kõik õpetajad viinud vähemalt ühe tunni läbi digiseadmete abil,“ lausus Laanpere.

Eelmise aasta aprillis ametlikult välja kuulutatud Samsung Digipööre on Eesti elukestva õppe strateegiast lähtuv koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, milles osales mullu kaheksa pilootkooli üle Eesti. Koole juhendasid Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi teadlased digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda poolt valitud rakendusmudeli kohaselt. Aasta lõpus toimunud finaalüritusel valis haridusekspertidest koosnev žürii edukaimaks Valga Vene Gümnaasiumi.

Rohkem informatsiooni koolide digitulevikuks ettevalmistamise programmi kohta leiad SIIT.

VAATA GALERIID!
Fotod: Oleg Hartsenko

Head Uudised GoodNews