1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Õpilasesinduste Liit võttis vastu uuendatud haridusplatvormi
Eesti Õpilasesinduste Liit võttis vastu uuendatud haridusplatvormi

Eesti Õpilasesinduste Liit võttis vastu uuendatud haridusplatvormi

EÕEL logoEesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) üldkoosolek võttis vastu uuendatud kujul EÕEL-i haridusplatvormi, mis pöörab tähelepanu hariduselu kitsaskohtadele ning pakub õpilastepoolseid lahendusi. Samuti selgitab dokument lahti EÕEL-i haridusfilosoofia ja pikaajalised hariduspoliitilised eesmärgid.

Teemavaldkonnad jagunevad järgmiselt: kooli vaimne keskkond, elukestev õpe, õpetaja ja õpetamise metoodika, tagasiside ja hindamine, õppevahendid ja materiaalne õppekeskkond, kool ja kodu, haridussüsteemi juhtimine, võrdsed võimalused õppida ja kutseõpe.

“Tegemist on õpilaste alusseisukohtadega, kust leiab haridusvaldkonna probleemkohad ja lahendused. Olukorra parandamiseks on ette käidud võimalikud sammud nii õpilasesindustele, õpetajatele, koolitöötajatele, maa- ja omavalitsustele kui ka riigile. Aastapikkuse töö tulemus ühes dokumendis on kindlasti arvestamist väärt igas hariduse otsustusprotsessis,” ütles õpilasliidu juht Lele Luup.

Muuhulgas kinnitati nii tegevusaasta kui ka majandusaasta aruanne. Samuti toimusid arutelurühmad, kus räägiti meedia mõjust lastele ning haridusseaduse eelnõust.

Päevakorras oli ka uue juhatuse valimine, kuid ükski viiest kandidaadist ei osutunud valituks ei esimehe ega aseesimeeste kohale. Seetõttu toimub 25. aprillil EÕEL-i erakorraline üldkoosolek.

Üldkoosolekut võõrustas Pelgulinna gümnaasium ning kohal oli ligi 200 õpilasesindajat üle Eesti.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 85 000 õpilase.

Head Uudised GoodNews