1. Avaleht
  2. GoodNews
  3. Portaal GoodNews hoiatab oma identiteedi väärkasutamise eest
Portaal GoodNews hoiatab oma identiteedi väärkasutamise eest

Portaal GoodNews hoiatab oma identiteedi väärkasutamise eest

GoodNews-logo2012. aasta detsembris ainult positiivsete uudiste edastamiseks loodud internetiportaal GoodNews juhib Eestimaa inimeste tähelepanu sellele, et Facebookis avas möödunud nädalal oma lehekülje kogukondlik organisatsioon GoodNews Head Uudised, millel pole algupärasega midagi ühist. Dubleeriv lehekülg jagab väidetavalt lugemiseks kõige värskemaid häid uudiseid üle Eesti ja pakub võimalust ka oma lugusid kajastada. Nüüdseks on kopeerijad muutnud oma nimetuse ja see kõlab Hõiska Uudiseid – Sõltumatu Digi/Ajaleht.

Portaali GoodNews loojate arvates oli tegu identiteedivargusega, sest mõnda aega kasutati nii heade uudiste portaali logo kui ka kontseptsiooni, mis kutsus paari aastaga tekkinud püsilugejates esile segaduse.

“Juhime tähelepanu sellele, et erinevalt meie põhimõttest kajastada vaid positiivseid uudiseid või näidata negatiivsete sõnumite puhul juba ettevõetud või kavandatavaid võimalusi asja lahendamiseks, kajastab Facebookis loodud lehekülg pigem negatiivseid uudiseid. Eesti esimese heade uudiste portaali GoodNews põhimõtteks on see, et meie uudistevoo kasutajate meeleolu peab jääma ka pärast lugemist optimistlikuks,” selgitas heade uudiste portaali ellukutsuja ja peatoimetaja Monika Kuzmina.

“Kindlasti ei jää me käed rüpes pealt vaatama ning oleme juba pöördunud antud juhtumis selguse saamiseks politsei poole. Halva eesmärgi vastu teisiti ei saa,” kommenteeris Monika Kuzmina.

“Kahtlemata pole heade uudiste kajastamine vaid meie privileeg ja me oleme õnnelikud, kui meedias jääb vähemaks seda lammutavat negatiivsust, mis meie eesmärk algusest peale ongi olnud, kuid ei saa heaks kiita seda, kui meie algatatud ettevõtmist kasutatakse ära eesmärkidel, millel pole juba loodud keskkonna esimesi tegemisi arvesse võttes midagi ühist positiivsuse levitamise põhimõtetega.

“Teen kõik, mis vajalik ja võimalik, et taolised tegevused heade uudiste portaali ega meie missiooni, levitada Eestis häid uudiseid, mingilgi viisil halbade eesmärkidega ei kasutataks. Igas taolises olukorras tuleb koheselt tegutseda ja asjas selgust saada,” lisas Kuzmina. “Edasise tegutsemise osas ootame ära politsei vastuse.”

Portaal GoodNews jätkab oma tööd heade uudiste kajastamisel ja palub oma lugejatel enne lugemist veenduda, et tegu pole ideede jäljendamisega.

Eesti esimese heade uudiste portaali GoodNewsi leiab internetiaadressilt www.goodnews.ee või Facebookist.

Head Uudised GoodNews