1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tartu Hansapäevad kutsuvad lapsi ja koolinoori oma loomingut jagama
Tartu Hansapäevad kutsuvad lapsi ja koolinoori oma loomingut jagama

Tartu Hansapäevad kutsuvad lapsi ja koolinoori oma loomingut jagama

Tartu Hansapäevad 2013Ajastumürgli nime kandvad Tartu Hansapäevad ootavad lasteaialapsi osalema Lastelinna kunstinäitusel ja koolinoori rüütliromaani paroodia kirjutamiskonkursil. Tänasest on avatud ka Hansalaadale registreerimine.

“Kuna Ajastumürgel on hansaaegse ja tänapäevase miljöö vahel silda loov koguperefestival, soovime kõnetada nii suuri kui ka väikseid hansahuvilisi. Anname sel aastal nii lasteaialastele kui ka koolinoortele võimaluse leida endas üles üks loominguline mürgeldaja,” ütles Tartu Hansapäevade projektijuht Jaanus Tepomees.

Tartu Hansapäevad ja Eesti Emakeeleõpetajate Selts (EES) kuulutavad välja rüütliromaani paroodia kirjutamiskonkursi, millest oodatakse osa võtma 9.–12. klassi õpilasi üle Eesti. Parimad tööd tulevad Tartu Hansapäevadel, 12. juulil autasustamisele ning võidutöö kantakse ette. Konkursitöid oodatakse hiljemalt 1. juuniks 2014 e-posti aadressil konkurss@hansapaevad.ee. Konkursi lisainfo ja juhised .

Lastelinn kutsub kõiki Tartu linna lasteaiarühmi illustreerima muinasjuttu “Vapper rüütel”. Kõikidest joonistustest valmib kunstinäitus, mis ilmestab 12.–13. juulil Lastelinna. Muinasjutuainelised kunstitööd tuleb saata või tuua Tartu Linnavalitsuse haridusosakonda (Raekoja plats 12, Tartu) hiljemalt 30. maiks 2014. Kunstinäituse lisainfo ja juhised muinasjutu “Vapper rüütel” illustreerimiseks: www.hansapaevad.ee/kunstinaitus.

“Sel aastal toimub Hansapäevade ajal Tartus mitmeid teisigi suurüritusi ning Hansalaadast kujuneb omailmeline ja meelihaarav osa sellest suurest siginast-saginast,” sõnas Hansalaada peakorraldaja Malle Blumenau.

Tänasest on kauplejatele avatud Hansalaadale registreerimine. Sel aastal keskendutakse ajastufestivalile omase linnapildi ja miljöö loomisele, mistõttu oodatakse kõiki kauplejaid Hansalaadale ajastutruus riietuses. Täpsem info ja Hansalaada registreerimisvorm.

Järjekorras 19. Tartu Hansapäevad toimuvad 11.–13. juulil 2014 Tartus. Festivalil on võimalik külastada Jaanilinna, Toomelava, Teaduslinna, Raualinna, Lastelinna ja Maitseelamustelinna. Tavapäraselt on avatud ka rikkalik Hansalaat.

Head Uudised GoodNews