1. Avaleht
  2. GoodNews katsetab
  3. GOODNEWS ESITAB VÄLJAKUTSE! Üleloomulike võimetega inimesed, lööge katses kaasa!
GOODNEWS ESITAB VÄLJAKUTSE! Üleloomulike võimetega inimesed, lööge katses kaasa!

GOODNEWS ESITAB VÄLJAKUTSE! Üleloomulike võimetega inimesed, lööge katses kaasa!

Jüri Kukk
Jüri Kukk
Foto: Rasmus Kooskora

Ma pöördun kõigi Eesti sensitiivide, selgeltnägijate, nõidade, šamaanide ja teiste üleloomulike võimetega inimeste poole väljakutsega, mis Teie jaoks tähendaks võimalust tõestada, et teie amet-kutsumus pole seotud soolapuhumise ja šarlatansusega (nagu suur osa üldsusest arvab) ning te lihtsalt ei tühjenda lollikeste taskuid, vaid Teie tegevuse taga on tõsine töö. Alustan endast. Olen Jüri Kukk, 18-aastase staažiga ajakirjanik, töötasin algul Viljandimaa lehes “Sakala”, siis olin mõnda aega vabakutseline ja nüüd töötan meediakajastusi tegevas firmas MediaMarketing lugusid kirjutava ajakirjanikuna. Meile kuulub heade uudiste portaal GoodNews ehk Head Uudised, milles on ka rubriik “GoodNews katsetab”. Meie meeskond on oma naha peal järgi proovinud mitmeid erinevaid joogastiile, mediteerimist, võitluskunste ja palju muud, et aru saada, mida need endast kujutavad, ja seda siis ka lugude kaudu kajastada.

Meie katsetus oleks siis selline, et kaasa lööv erakordsete võimetega inimene üritab tõestada mulle, skeptikule, et meie kõrval eksisteerivad ka teised maailmad ja et olemas on ka teistsugused, kõrgemad ja nähtamatud jõud. Teiepoolne kasu ongi selles, et Te saate võimaluse oma tsunfti nimel tõestada selliste asjade olemasolu ja seega ka oma tõsiseltvõetavust. Mis minusse puutub, siis võite kindlad olla, et ma ei taha kõmulugu ja olen katsetele avatud — nimelt olen ma paarkümmend aastat otsinud erinevatest religioonidest ja vaimsetest praktikatest seda “miskit”, aga ükski neist pole mind kõnetanud, seepärast otsingi ma pigem tõestusi, mitte kõmu. Pealegi olen ma oma 56 eluaastaga üsnagi paljude hämarate saladustega inimene ja kui keegi suudab mu alateadvusesse tungida, saab see üsna huvitav olema.

Katsetus võikski välja näha nii, et sensitiiv püüab tungida minu hinge saladustesse ja mulle neist rääkida, kusjuures jääb mulle õigus vajadusel proovida teda selles blokeerida. Igal juhul ei tohi see olla umbluu, et näiteks “Sul on olnud elus palju hingetraumasid” — kellel poleks? Tulemus peab olema võimalikult konkreetne, otseselt ja üksikasjadeni minusse puutuv, ma pean saama kindluse, et selgeltnägija jõudis selleni läbi oma võimete. Teine võimalus — kui keegi väidab, et saab infot teispoolsusest, siis ei peaks see piirduma ainult selle vahendamisega, mida räägib minu selja taga olev vaimust vanaisa, vaid sensitiiv peaks suutma mind vestlusesse kaasata. Ühesõnaga, ma otsin võimetega inimest, kes suudaks mulle mingil moel väidetava teispoolsuse või paralleelmaailmade olemasolu näidata, kas päris ilmsi või läbi tajude, asi ei tohi piirduda ainult sellega, mida see inimene suudab väidetavalt ise näha — mina pean olema osaleja, mitte kõrvaltvaataja. Seanss võib olla ainult minuga või siis laiema praktika kaudu — kui näiteks šamaan teeb oma regulaarset rituaali ja mul on võimalik selles kaasa lüüa. Võib olla ainult üks katsetus, aga kui ma täit pilti ei saa, siis võime katsetada pikemalt — kuidas me kokku lepime.

Oma kogemusi kajastaks ma rubriigis “GoodNews katsetab” ja kui katse ebaõnnestub, siis ma ei hakka oma partnerit mitte maha tegema, vaid piirdun konstateeringuga, et asi minu puhul ei õnnestunud. Jätaksin ka endale õiguse katse katkestada, kui näen, et inimene üritab mulle kärbseid pähe ajada, ja mõistagi on ka teisel poolel õigus seda teha, kui ta õigeks peab, ja siis lihtsalt lugu ei tule. Seega võiks väljakutse vastuvõtja olla ise veendunud, et suudab tõeliselt skeptikut veenda, mitte ei tuleks lihtsalt proovima. Toonitan veelkord — katse eesmärgiks ongi see, et võimetega inimene saaks kõigi endasuguste nimel tõestada, et nende tegevus tugineb reaalsusele ja see, mida nad väidavad, on ka tegelikult olemas. Minu energeetiline panus seisneks selles, et ma võimaldan seda tõestada läbi enda ja toon selle tõestuse ka GoodNewsi ning teiste asja vastu huvi tundvate meediakanalite kaudu avalikkuseni. Väga hea oleks, kui katsetuse saaksime teha Tallinnas, sest autovaba inimesena on mul Eesti piires raske liikuda.

Kel on asja vastu huvi, kirjutage mulle jyrikukk001@gmail.com

Lugupidamisega Jüri Kukk

Jüri Kukk Ajakirjanik