1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. GOODNEWS TV I Gert Koovit: personaaltreeneri ülesanne on sinust välja võtta maksimum ja teha sinust parem inimene!
GOODNEWS TV I Gert Koovit: personaaltreeneri ülesanne on sinust välja võtta maksimum ja teha sinust parem inimene!

GOODNEWS TV I Gert Koovit: personaaltreeneri ülesanne on sinust välja võtta maksimum ja teha sinust parem inimene!

Eesti meister jõutõstmises ja 25 aastat personaaltreenerina tegutsenud Gert Koovit selgitab GoodNews videoseerias “Sa ei ole üksi”, mis on personaaltreening ja milleks seda vaja on.

Eestlased leiavad ka keerulises olukorras võimalusi sportimiseks

Esimene eksiarvamus personaaltreeningust on see, et see on pigem kas hästi rikastele või sportlastele. Koovit tõdeb, et muidugi võtavad personaaltrenne ka sportlased, kes vajavad nõustamist.  Küll aga läheb tänapäeval personaalset lähenemist aina vähemaks – oma koduseidki näeme vaid hommikul ja õhtul ning suhtlemist on aina vähem. Personaaltreener aga läheneb sulle personaalselt – ta aitab sul probleemidega hakkama saada ja kuulab sind.

Personaaltreener Gert Koovit ja GoodNews toimetaja Liana Põldver

Personaaltreeneril on Kooviti sõnul ka päris suur koorem kanda, sest siia juurde tulevad kõik meie vigastused, piirangud, nii ealised kui ka toitumisest tulenevad. “Tore, et Eesti ühiskond on hästi spordimeelne ja oleme läbi aastate olnud alati tegutsejad. Kui me nüüd vaatame tagasi sellele kummalisele ajale, kus me elame, kus oleme kõik pandud lukku nelja seina vahele, siis me oleme ikka leidnud viise, kuidas trenni teha. Mina julgen küll öelda, et oleme üks äge punt tegelasi ja leiame alati viisi, kuidas jääda iseendaks ja oma probleemidega hakkama saada,” kiidab Koovit eestlasi.

Kui võrrelda personaltreeningut erinevates riikides, siis on Koovitil olnud võimalus töötada ka välismaal ja tema sõnul on Eesti jäärapäisus on üks imeline asi, mis toob kliente koguaeg treenerite juurde tagasi – eestlasel läheb suhteliselt kaua aega, enne kui ta ennast avab, aga kui see juhtub, oled saanud sõbra sisuliselt terveks eluks. “Ma võin rahulikult öelda, et osad minu kliendid on minuga olnud peaaegu 20 aastat ja hoolimata sellest, et ma olin siit riigist vahepeal 15 aastat ära, olime koguaeg ühenduses ja nüüd, kui ma tagasi olen, oleme samuti koos, nagu seda eemalolekut ei olekski üldse vahepeal olnud,” räägib ta.

Personaaltreener aitab sul saavutada sinu maksimumi

Personaaltreeningu olemus sõltub Kooviti sõnul sellest, millised on huvid, soovid, eeldused ja kellega koos töötatakse. “Personaaltreeneri ülesanne on sinust välja võtta maksimum ja teha sinust parem inimene. Pärast treeningut tunned, et oled teinud midagi iseenda jaoks, tunned end energilisemana, oled valmis palju rahulikumalt oma päevaprobleemidega võitlema,” räägib Koovit.

Ta lisab, et personaaltreeningul on palju erinevaid tahke, kuid kõige olulisem on tugiisik, kellele su mured korda lähevad. Mida tihedamaks meie päevakava läheb, mida hullemaks ühiskond läheb ja liigub eemale omavahelisest suhtlemisest, seda olulisem on, et meil on keegi, kellele meil on võimalik öelda südamelt asjad ära. Selleks on tihti personaaltreener.

Personaaltreeneri ülesanne on sinust välja võtta maksimum ja teha sinust parem inimene.

Toetus on alati vajalik

Koovit sõnab, et tema vanemad kliendid on juba 65. eluaasta kandis ja ta rõhutan, et mida suuremad füüsilised piirangud meil tekivad, seda targemini peaksime trenni tegema.

Nii, kuidas me ise muutume, saame vanemaks, nii muutuvad ka meie eesmärgid ja on hea, kui sul on keegi, kes oskab sind juhendada ja motiveerida, sest me ise kasvame, meie eesmärgid muutuvad, vahel ka kaovad.

Näiteks kaalukaotuse puhul kipub kaal käima üles-alla, nii et on hea, kui toeks on keegi, kes oskab sulle anda teistsuguse eesmärgi ja samal ajal hoiab sind rajal. On ka inimesi, kes on kohusetundlikud ja nii jäärapäised, et võivad eesmärkide poole pürgides endale hoopis liiga teha. Ka siis on hea, kui keegi ütleks sulle, et võtaksid rahulikult, päeva vabaks või teeks hoopis venitusi.

Gert Koovit ütleb, et personaaltreeneri elu on väga huvitav – kindlasti pead armastama inimesi. “Mina olen oma tööd vaadanud alati nii, et minu jaoks on need inimesed, kellega ma tegelen kui raamatud,” ütleb ta.

Personaaltreener peab armastama inimesi!

Head Uudised GoodNews