1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. GOODNEWS TV I Õnnekoolitaja Dali Getter Karat: õnn on meie juures kogu aeg olemas, peame selle lihtsalt üles leidma!
GOODNEWS TV I Õnnekoolitaja Dali Getter Karat: õnn on meie juures kogu aeg olemas, peame selle lihtsalt üles leidma!

GOODNEWS TV I Õnnekoolitaja Dali Getter Karat: õnn on meie juures kogu aeg olemas, peame selle lihtsalt üles leidma!

Õnnekoolitaja Dali Getter Karat sõnab GoodNews videoseerias “Sa ei ole üksi”, et inimesed küsivad tihtipeale tema käest, mis on õnn või kuidas olla õnnelik. Sellele on hea vastus Ameerika õnneuurijate uurimistööst, kus nad lahterdasid ära kolme liiki õnne.

Kolme liiki õnn:

  • Kui inimene ütleb “ma olen õnnelik“, siis ta mõtleb praegust hetke, ma olen praegu õnnelik.
  • Teine variant õnnelikkusest on see, et inimene on õnnelik millegi üle või millegagi seoses.
  • Kolmas variant on see, kui inimene ütleb, et ma olen õnnelik, siis ta mõtleb oma üleüldist elukvaliteeti – teisisõnu, ma olen oma elus õnnelik.

Dali Getter Karat sõnab, et kolmandat varianti saab treenida, et inimene oleks oma elus stabiilselt ja rahulikult õnnelik, vaatamata takistustele. Õnneuurijad ütlevad, et seda saab õppida läbi teadlikkuse, teadliku harjutamise. Selleks peab esiteks otsustama, et tahad olla õnnelik ja teha teadlikulikult teatud perioodi erinevaid õnnelikkuse praktikaid. Just nendest praktikatest Dali Getter Karati õnnekoolitus koosnebki.

Tahad olla õnnelik? Esiteks peaks otsustama, et tahad olla õnnelik ja siis tuleks teha teadlikulikult teatud perioodi erinevaid õnnelikkuse praktikaid.

Kuidas olla õnnelikum?

Dali Getter Karat rõhutab, et on palju suuri asju, mida inimene saab teha, et olla õnnelikum, aga ka väga palju väikseid asju. Tihtipeale me mõtleme, et õnn on midagi hästi suurt, kauget ja käegakatsumatut – kui saavutan midagi, saan kodu valmis, saan lapsed, saan suurema auto, palgatõusu, kui ma leian endale mehe või naise, kui me abiellume, siis ma olen õnnelik. Tegelikult on õnn kogu aeg meie juures olemas, meie ise peame selle lihtsalt üles leidma, seda nägema ja tahtma olla iga päev õnnelik,” selgitab ta.

Õnn on kogu aeg meie juures olemas, meie ise peame selle lihtsalt üles leidma, seda nägema ja tahtma olla iga päev õnnelik!

Mis on õnnekoolitus?

Õnnekoolitus on paaritunnine koosviibimine, kus õnnekoolitaja räägib põhjalikult lahti erinevad teoreetilised õnneuuringud, mõtestatakse lahti üldiselt väga abstraktse teema nagu seda on õnn.

Läbi erinevate harjutuste saab vaadata enda sisse, kui õnnelik sa praegu oled, mis on maksimaalsest õnnelikkusest ehk puudu, kui palju ja kas sa paned oma õnnele tingimusi ning mis on need tegevused, mis sind õnnelikuks teevad.

Lisaks annab õnnekoolitaja Dali Getter Karat lõpus hästi palju erinevaid nõuandeid, nippe, kuidas saab iga päev harjutada õnnelik olemist, sest nagu iga asjaga, on see suusatamine, auto juhtimine, ujumine, mis iganes hobiharjumus või uus oskus, nii vajab ka õnnelikkus harjutamist, enne kui see muutub loomulikuks elu osaks.

GoodNews toimetaja Liana Põldver

“Kui sa tunned, et sinu elus on justkui natuke midagi puudu, tahaks särtsu juurde või seda õnne, kergust, armastust ja rõõmu tahaks natuke juurde, siis õnnekoolitus on tõenäoliselt see koht, kus sa saad nii teooriat, praktikat kui ka juhendamist, mitte ainult lühikeseks perioodiks, vaid terveks eluks,” ütleb õnnekoolitaja Dali Getter Karat.

Õnneuurijad ütlevad, et seda saab õppida läbi teadlikkuse, teadliku harjutamise.

Head Uudised GoodNews