1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. KUULA! Joonas Saks „Heades uudistes“: kõigepealt pead aitama iseennast!
KUULA! Joonas Saks „Heades uudistes“: kõigepealt pead aitama iseennast!

KUULA! Joonas Saks „Heades uudistes“: kõigepealt pead aitama iseennast!

Koolituskeskuse Pure Mind üks loojatest Joonas Saks ütles Kesk-Eesti Tre Raadio saates „Head uudised“ enneagrami mõistet lahti seletades, et naist valides tuleks kõigepealt kohtuda tema vanematega.

Raadisaate “Head uudised” juht Monika Kuzmina ja Joonas Saks

„Ma pole veel 40. eluaastates, pole veel kõikidest illusioonidest lahti saanud, aga kui ma praegu hakkan naist valima, siis ma ütlen ikkagi, et sooviksin tema vanematega kohtuda. Ma veedaks nendega mõned päevad, et saada aru, kust ta tuleb. Need mustrid on temas ka olemas,“ sõnas ta.

Monika Kuzmina, Joonas Saks ja Mati Palmet

Jutt läks inimeste aitamisele. „Sa ei saa oma meest aidata. Kõigepealt pead aitama iseennast. Nagu lennukis: kõigepealt pane endale hapnikumask ja siis paned teisele. Ole eeskuju. Samamoodi on lastega. Lastes ei probleemi. Lapsed jäljendavad meid,“ ütles Saks.

Ta seletas lahti palve ja meditatsiooni. „Palve on see, kui sina räägid loojaga, ja meditatsioon see, kui looja räägib sinuga. Meditatsioonil on aga palju erinevaid vorme. Tänapäeva „rahvaspordi populariseerimine“ on see, et me otsime võimalusi, kuidas minna meditatiivsesse olekusse. Mina mõistan meditatsiooni all seda, et ma olen nagu kilpkonn, kes tõmbab pea ja käpad kilbi sisse ning on nii-öelda enda sees,“ lausus Saks.

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 20.september 2018Koolituskeskuse Pure Mind üks loojatest Joonas Saks
Head Uudised GoodNews