1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. KUULA KORDUST! Aare Rüütel „Heades uudistes“: ma vastan telefonile 24 tundi päevas
KUULA KORDUST! Aare Rüütel „Heades uudistes“: ma vastan telefonile 24 tundi päevas

KUULA KORDUST! Aare Rüütel „Heades uudistes“: ma vastan telefonile 24 tundi päevas

Kadunud.ee juht Aare Rüütel ütles Kesk-Eesti Tre raadio saates „Head uudised“, et kui keegi inimene on kaduma läinud, tuleb algul teha kaks kõnet: 112 ja 6 616 776.

„See number vastab 24 tundi päevas. Ma võtan ise vastu. See on mul suunatud mobiilile. Siis saame rääkida ja mõtleme kõik läbi,“ ütles ta.

Rüütel ütles, et kui kadunu võib elus olla, tuleb teda otsima palju rohkem vabatahtlikke. „Ida-Virumaal otsisime 14 päeva. Seal oli venelasi, kes olid üheksa päeva järjest soos. Õhtul tulid välja tee peale, võtsid oma kummikud jalast ära, valasid vee välja. Hommikul olid needsamad vennad kohal, riided ei olnud ära kuivanud ja läksid uuesti,“ rääkis ta.

Aare on töötanud välja ka koolituse, kus ta tahaks rääkida koolijuhtide ja õpetajatega, need ütlevad aga, et kohustusi on niigi palju.

„Lapsed ei kao koolis, vaid väljaspool kooli, aga ei saa öelda, et see ei oleks kooliga seotud. Mina arvan, et kui laps käib koolis või lasteaias, siis see on tema elus nr 2 koht. Nr 1 on kodu, aga nr 2 on kool. Kõik sotsiaalsed kontaktid on seal, kõik info lapse kohta on seal. Kui laps on kadunud ja politseiniku esimesed tunnid lähevad sellele, et saada kätte klassijuhataja, siis me ei saa sellist aega kaotada,“ sõnas Rüütel.

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 20.detsember 2018Kadunud.ee juht Aare Rüütel
Head Uudised GoodNews