KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Jana Sandberg: iga asi juhtub põhjusega
Terviseedendamise asjatundja ja koolitaja Jana Sandberg rääkis Kesk-Eesti Tre Raadio saates ”Head uudised” eluvalikutest, tervisest, tervenemisest, vananemise peatamisest ja probiootikumidest.
Jana rääkis, kuidas ta kunagi vale elustiili tõttu langes lausa koomasse ja tervis oli täiesti nullis valede valikute pärast, kuid välja on võimalik tulla absoluutselt kõigest.
Küsimusele ”Mis viib inimesi tervisehädadeni ja mis viis Janat koomaseisundisse” vastas Jana järgnevalt: ”Kõigest on võimalik terveks saada.”
”Minu koomaseisund jõudis kätte vale elustiili tõttu,” lisas ta.
”Tervis oleneb hästi suures osas sellest, kuidas me siia ilma sünnime, kas keisrilõikega või loomulikul teel; kas laps saab rinnapiima, mis on loomulik toit imikule või saab ta kunstpiima,” selgitas Jana.
Saates kõlanud head mõtted:
- Arvasin, et alkoholist leian rõõmu, aga tegelikkuses see ikkagi nii ei ole.
- Meie keha on keemiavabrik.
- Elumuutvad seisundid muudavad väärtushinnanguid.
- Inimene õpib läbi harjutamise.
- Minus oli meeletu tahe, et muutuks midagi.
- Kui me lõpetame elus millegi vastu võitlemise, selle blokeerimise, siis saab see nii-öelda probleem hakata vabalt voolama ja liikuda lahenduse suunas.
- Probiootikumid on piimhappebakterid, mis toetavad immuunsüsteemi ja stabiliseerivad sisemist keskkonda selliselt, et see muutuks soodsaks keskkonnaks kasulike bakterite levimisel.
- Inimene võiks süüa väga palju kääritatud ehk fermenteeritud toiduaineid.
- Bakterid määravad toitumisharjumused.
- Oluline on süüa kiudainerikast toitu, nagu näiteks puuviljad, juurviljad, täisteratooted ja nii edasi.
- Valge suhkur on tugeva narkootilise võimega.
- Kui inimene sööb toitu, mida keha seedida ei suuda, siis aktiveerib see kehas halva geenipaketi.
KUULA SAADET!
SAATES KÕLANUD TEEMAD:
- Elustiil, mis tõi Janale koomaseisundi – 04.19
- Tervis saab alguse lapsepõlvest – 06.19
- Koomaseisund pani teises suunas mõtlema – 08.50
- Tervenemine läbi oma tahte – 11.40
- Probiootikumid – 14.35
- Suhkur ja selle ohtlikkus – 19.30
- Pastöriseerimine ja laktoositalumatus – 25.40
- Milliseid probiootikume tarbida – 31.55
Saates mainitud raamatud:
”Tervise taastamine probiootikumide abil”