1. Avaleht
  2. GoodNews katsetab
  3. VIDEO! GOODNEWS KATSETAB! Kuidas GoodNews peatoimetaja köögis hakkama saab?
VIDEO! GOODNEWS KATSETAB! Kuidas GoodNews peatoimetaja köögis hakkama saab?

VIDEO! GOODNEWS KATSETAB! Kuidas GoodNews peatoimetaja köögis hakkama saab?

GoodNews peatoimetaja restoranis Trühvel

Portaali GoodNews peatoimetaja Monika Kuzmina on Tallinna Televisiooni “Suvestuudio” järjekordset saadet tehes õnnelik, sest ta seisab ukse ees, millest sisse tavalist inimest enamasti ei lasta. Restoranis Trühvel aga näidatakse sel korral, kuidas käib ühe pardiprae välja panemine, nagu kokad seda kutsuvad.

“Minu jaoks on see esimene kord, kus ma oma värisevate käekestega teen seda, mida tõelised kokakunstnikud igapäevaselt teevad,” selgitab Monika, kes on saanud selga kokariietuse ning suundub tõelise toidukunstniku Günter Tohveri juurde, kes teda lohutab, et kartma toidutegemist ei pea.

Minu jaoks on see esimene kord, kus ma oma värisevate käekestega teen seda, mida tõelised kokakunstnikud igapäevaselt teevad.

Restorani Trühvel vanemkokk Günter Tohver sätib pardiprae taldrikule.

Monika lootis, et asi käib samm-sammult sel moel, et Günter teeb ühe asja ette ära ja tema kordab seda, kuid tegelikkuses tuleb tal kõik meelde jätta ja hiljem ise teha.

“Sinul tuleb see ladusalt välja, minul on juba sassis,” tunnistab kokaõpilane Monika.

“Sinul tuleb see ladusalt välja, minul on juba sassis,” tunnistab kokaõpilane üsna pea õpetajale. Järgitegemist alustab ta kastme kandmisega taldrikule, üritades koka liigutusi täpselt järgida. Järgmisena lähevad oma äranägemise järgi taldrikule köögiviljad, siis võtab Monika pardi, lõikab keskelt pooleks ja sätib sõnadega “Mul ei taha hästi ära mahtuda, ma panen kõrvuti!” need väljapanekule juurde. Edasi tuleb jällegi kastme lisamine, mida kallatakse lusikaga suuremal hulgal lihale, natuke rohelist ja punast ehk mikrovõrseid juurde ja asi võtab ilmet. “Andku kunstiõpetaja mulle andeks, aga ma rääkisin juba väiksena, et seda annet minul ei ole!” tunnistab Monika. Lõpetuseks sopsutab ta toidu maitseainetega üle ja ütleb siis: “Volá! Ongi valmis!”

Kõige jubedam osa on praega kummaski käes läbi kahe poolega lükandukse saali pääsemine.

Kõige jubedam osa aga on Monika hinnangul praega kummaski käes läbi kahe poolega lükandukse saali pääsemine.

“Tegelikult me ei pidanudki võistlema, leidsime kaks külalist, kes pidid ära sööma need kaks pardipraadi,” on ta enda ja Günteri praade võrreldes rahul ja serveerib need inglisekeelsete viisakusavalduste saatel kahele daamile, kes tunduvad toiduga rahule jäävat.

“Ei oska selle peale midagi muud öelda, kui et tänane esmakordne katsetus köögis läks õnneks! Aitäh!” võtab Monika katsetuse kokku, käed tänulikult “namaste”-asendis koos.

VAATA VIDEOT! Suvestuudio restoranis Trühvel – Kuidas toitu välja panna?

VAATA KA RESTORANI TRÜHVEL OMANIKU JA KOHVIMEISTRI INTERVJUUD!

Jüri Kukk Ajakirjanik